İşte yepyeni Zynga oyunu ChefVille! (Facebook)

Bu oyun bağımlılık yapacak!

İşte yepyeni Zynga oyunu ChefVille! (Facebook)

Oyun dünyasının en iyi geliştiricierinden olan Zynga, Unleashed 2012 etkinliğinde müjdesini verdiği yepyeni oyunu ChefVille'ti geçtiğimiz saatlerde tüm oyun dünyası için duyurdu ve yayına aldı. Firma henüz dakikalar önce yayına aldığı oyunu ChefVille'den çok büyük başarılar umuyor.

Oyunu kısa süre de olsa deneme şansı bulabildik. ChefVille, Zynga'nın en iyi masaüstü oyunlarından birisi olarak karşımıza çıktı.  Zynga oyunu oynarken size gerçek dünya için akşam yemeği tarifi vererek yemek yapmanıza yardımcı oluyor. Zynga en son yayınladığı yemek oyunu CafeWorld'den sonra ChefVille ile kullanıcılarına restaurant açtırıyor.

1344332862_chefville-web-1344286137-004.jpg
Oyunun anahtar kelimesi: oynamak. Oyunda yemek yaptığınız malzemelerle benzer yemek tarifleri kazanmanızı sağlıyor. Gerçek hayattaki komşudan bir bardak şeker isteme mantığıyla Zynga da komşularınızdan yardım istemeye teşvik ediyor. Zynga'nın alıştığımız bu yapısı bu oyunda gerçek ilham kaynağını bulmuş görünüyor.

 

1344332897_chefville-web-1344286137-006.jpg

Oyunda yaklaşık 200 adet yemek tarifi bulunuyor, bunların yaklaşık 50 tanesi günlük hayatta sıkça yapılan yemeklerden oluşuyor.


Oyunun seviyeleri ilerledikçe 5'er tarif veriliyor. Kendi mutfağınızda denemeniz için önerilen tarif e-posta adresinize gönderiliyor.

 


Oyundaki tariflerden Spaghetti Bolognese tarifinin Zynga CEO'su Mark Pincus ve eşi tarafından yazıldığı belirtiliyor. ChefVille ayrıca CafeWorld oyunundan daha çok kullanıcı aktivitesi içeriyor. Örneğin satıcıya gül gönderebiliyor ya da restauranta bir kemancı çağırarak ziyaretçilerinizi artırabiliyorsunuz.

ChefVille bağımlılık yapar mı?

Öncelikle gerçek tarifler uygulaması ilgi çekici ve orijinal görünüyor. Ancak bu sistem kullanıcıları çekmeye yetecek mi? Kesin olan şey şu ki Zynga'nın ilgiye, hite ihtiyacı var. Oyun dünyasının sevgilisi Zynga diğer büyük firmalar gibi bir çok zorluklarla yüzleşiyor. Geçtiğimiz ay gelirlerinin %40 oranda düşüş yaşadığını gördük.


1344332983_chefville-screen.png

Bunların yanında en çok geliri de 'Draw Something'ten elde etti. Oyun bu yılın başlarında 200 milyon dolar kazandı. Bu yıl Samsung ile Apple arasında gördüğümüz çekişmeyi Electronic Arts ile Zynga arasıdna da görüyoruz. Zynga'ya taklitçilikten dava açan EA Games The Sims Social ve The Ville oyunları konusunda Zynga'nın başını ağrıttı.

Peki ChefVille burada doğru kazancı sağlayabilecek mi? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek. ChefVille Facebook üzerinden bu hafta aktive ediliyor ve çok yakında da Zynga.com'daki yerini alacak.