İzlerken çığlık atacağınız 15 korku filmi (Video)

Şimdiye kadar vizyona giren en korkunç 15 film!

İzlerken çığlık atacağınız 15 korku filmi (Video)

Duygusal, romantik, aksiyon ve drama gibi çeşitli kategorilerde yayınlanan sinemaların en ilgi çekici olan kategorilerinden biri hiç şüphesiz korku filmleri. Korku filmlerinden hoşlanıyor ancak en korkutucu filmlerin hangileri olduğunu bilmiyorsanız, haberimizde en korkunç 15 filmin listesini inceleyebilirsiniz.

1414751370_15-scary-movies-you-can-stream-for-free-this-halloween-970x0.jpg

Aşağıda ve sonraki sayfalarda en korkunç 15 korku filmini tanıtım videoları ile birlikte inceleyebilirsiniz.

The Bay
Daha önce Yağmur Adam, Wag the Dog gibi filmleri de yöneten 2012 Film Oscar ödüllü yönetmen Barry Levinson’ın yönettiği filmin senaryosu dil yiyen bir yaratık üzerine kurulmuş.



The Cabin In The Woods (Dehşet Kapanı)
5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir...
The Cabin in the Woods, daha önce Canavar (Cloverfield) filminin senaryosuna imza atan, Buffy the Vampire Slayer ve Lost gibi büyük televizyon yapımlarının yazarlığını ve ortak yapımcılığını yürüten Drew Goddard'ın sinemadaki ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi. Filmin senaryosuna da Goddard ile gene televizyon camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Joss Whedon imza attı.


Ufuk Faciası (İngilizce özgün adıyla Event Horizon)


1997 yılı ABD-Birleşik Krallık ortak yapımı bilim kurgu ve korku türündeki film. Yönetmenliğini Paul W. S. Anderson üstlenmiş olup, senaryosunu Philip Eisner ile Andrew Kevin Walker (film künyesinde yer almamaktadır) yazmıştır. 2040'larda geçen film,Neptün yakınlarında arızalanan uzay gemisinden yedi yıl sonra gelen sinyal üzerine yardım amacıyla gönderilen kurtarma gemisinin mürettebatının yaşadıklarını konu alır.


The Innkeepers (Ruhlar Oteli)


Filmin hikayesi, battığı için kapanmak üzere olan bir otelin hayaletli olduğunu ispatlamaya çalışan iki otel görevlisinin etrafında dönüyor. Yüzyıldan fazladır sektörde olan The Yankee Pedlar Hoteli artık temelli kapılarını kapatmak üzeredir. Yirmili yaşlarda, görmüş geçirmiş bir kadın olan Claire (Sara Paxton) ve yalnız bir bilgisayar delisi olan Luke (Pat Healy) son kalan görevlilerdir; otelin hayaletli olduğuna inanmaktadırlar ve bunu ispatlamaya kararlıdırlar.


Stitches
Başarısız bir palyaço olan Richard “Stitches” Grindle, çocukları eğlendirmek için gittiği doğum günü partisinde çocukların alay konusu olur. Kazayla ayağı takılan Stitches, açık duran bulaşık makinesinin içindeki ekmek bıçağının üzerine kafa üstü düşer ve ölür. Seneler sonra mezarından dirilen palyaçomuz, artık birer ergen olmuş doğum günü çocuklarının verdiği ev partisine ‘davetsiz onur konuğu’ olarak katılır ve zamansız ölümünden sorumlu tuttuğu gençlerden intikam almaya girişir.”

Dünya Savaşı Z (Orj: World War Z),
2013 yılında gösterime girmiş korku,dram ve aksiyon filmidir. Brad Pitt'inde başrolünde bulunduğu film, Güney Kore’de ortaya çıkan bir virüs insanları yaşayan ölüler haline getirmektedir ve insanoğlu ikiye ayrılır.
Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar veZombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks'un 2006 tarihli Zombi Savaşı (World War Z) adlı kitabından uyarlandı.
Dünya Savaşı Z, 2 Haziran 2013 tarihinde Londra'da prömiyeri ve 35.Moskova Uluslararası Film Festivali'nin açılışında gösterilmiş olup ABD'de 21 Haziran 2013 tarihinde 2D ve RealD 3D olarak gösterime sunuldu.

Katliam Gecesi (You’re Next)
Davison ailesi, ailenin büyüklerinin evlilik yıldönümleri vesilesiyle şehirden uzak izbe bir evde toplanırlar. Bu kutlamanın davetsiz ilk misafiri ise ailenin genç üyelerinden Crispian'ın yeni kız arkadaşı Erin'dır ve başlarda ortama bu durumun gerginliği hakim olur. Ancak kısa süre sonra yaşanmaya başlayacak olan sürpriz dehşet, aile bireylerinin zihinlerindeki tüm korku tanımlarını yerle bir eder. Crispian ve kardeşi Drake'in tartıştığı sırada evin camlarından giren bir maskeli katiller çetesi, tüm aileyi savunmasız bir şekilde kıskıvrak yakalar. Kaçacak yeri olmayan kurbanlar bir gece boyunca dehşet içerisinde canlarını savunurken beklenmeyen sürprizler yaşanacaktır.
Filmin yönetmenliğini Adam Wingard üstlenirken başrollerinde Sharni Vinson, Joe Swanberg ve AJ Bowen bulunuyor.

Kurt Adam Londra'da (Özgün adı: An American Werewolf in London)


1981 İngiltere-ABD ortak yapımı korku komedi filmi. FilmTürkiye'de Mart 1984 tarihinde gösterime girmiştir.
Senaryosunu John Landis'in yazıp yönettiği filmin başlıca rollerindeDavid Naughton, Griffin Dunne ve Jenny Agutter oynamışlardır. Görüntü yönetmenliğini Robert Paynter'in yaptığı bu fantastik filmin müzikleri Elmer Bernstein'a aittir.
Turistik amaçla İngiltere'ye gelen iki Amerikalı üniversite öğrencisinin kırsal bölgede esrarengiz bir yaratığın saldırısına uğramaları ve bunun sonucunda içlerinden birinin efsanelerde olduğu gibi bir kurt adama dönüşmesi anlatılmaktadır.

V/H/S
Bir grup evsiz, tanımadıkları bir insan tarafından bir soygun için kiralanırlar. Yapmaları gereken terk edilmiş bir eve girmek ve bir VHS kaseti çalmaktır. Karşıdan basit gibi görünse de evin içine girdikten sonra keşfedilecek pek çok kayıt bulurlar...
Aralarında Matt Bettinelli-Olpin, David Bruckner, Tyler Gillett ve Ti West'in de olduğu 10 farklı yönetmen tarafından yazılan ve çekilen filmde Calvin Reeder, Lane Hughes, Adam Wingard, Hannah Fierman, Mike Donlan ve Joe Sykes gibi isimler yer alıyor.

In Black Woman (Siyahlı Kadın)

Siyahlı Kadın adlı romanın uyarlaması olan 2012 yapımı bir gerilim-korku filmidir. Daniel Radcliffe'in Harry Potter serisini tamamladıktan sonra rol aldığı ilk yapımdır. İngiliz yazar Susan Hill'in 1983'te yayımlanan The Woman In Black adlı romanından esinlenerek beyaz perdeye uyarlanmış bir filmdir. İlk kez Kan Gölü filmiyle yönetmen koltuğuna oturan ve bunu takip eden yıllarda pek çok ödül kazanan James Watkins'in imzasını taşımaktadır.
Filmin konusu
Genç avukat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) 3 yaşındaki oğlunu bırakıp, uzak bir mesafedeki Crythin Gifford kasabasına gider. Orada Eel Malikanesi'nin merhum sahibinin hukuki işlemlerini yürütecektir. Bu ürpertici ve garip malikaneye varmasıyla, kasabanın geçmişindeki karanlık sırları keşfetmeye başlar.

Yaşayan Ölülerin Gecesi ( özgün adı: Night of the Living Dead)
George A. Romero tarafından yönetilen, 1968 ABD yapımı bağımsız siyah-beyaz kült korku filmi. Filmde, başkahramanlar Ben (Duane Jones) ve Barbra (Judith O'Dea) ile birlikte yedi kişinin, gizemli bir şekilde hayata dönen zombilerden kurtulmak üzere Pensilvanya'nın kırsal kesimindeki bir çiftlik evine sığınmaları ve burada hayatta kalmaya çalışmaları anlatılır.

Nosferatu


1922 yılında Almanya'da çekilen, Alman dışavurumculuğu akımının başyapıtlarından biri sayılan ve korku sinemasının sayılı klasiklerinden olan bir korku filmidir. F. W. Murnau'nun yönettiği filmde Max Schreck, vampir kontKont Orlok rolündedir. Filmin orijinal Almanca adı Nosferatu, eine Symphonie des Grauens yani Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi'dir. Film1921 yılı ile 1922 yılı arası çekilmiştir. Film, Bram Stoker'ın Drakula romanının bir uyarlaması olduğu ve telif ödenmeksizin yapıldığı için yayından kaldırılmıştır. İzinli olarak ilk Drakula filmi 1931 yılında çekilmiştir. Nosferatu filminde Bram Stoker'ın filminden farklı olarak vampir kontun adı Orlok'dur. Bram Stoker'ın Drakula'sında ise vampir kontun adı Drakula'dır.

The Evil Dead - Şeytanın Ölüsü


Beş arkadaş haftasonunu geçirmek için ormandaki bir kulübeye gelirler. Burada, daha önce bir profesör tarafından bırakılmış teyp kaydına ve sonradan Nekronomikon’un kendisi olduğu anlaşılan Ölüler Kitabı’na rastlarla. Teybi çalıştırdıklarında profesörün kendi çevirisini yaptığı ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve ağza alınmayacak derecede dehşetli bir kötülük ormanda açığa çıkar. Önce ormanın kendisi sonra da insanlar kötücül yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri de daha az korkunç olmamak üzere paylarına düşen dehşetle yüzleşeceklerdir. Filmin asıl kahramanı, eğer varsa, hiç kuşkusuz Bruce Campbell’ı türün hayranları arasında ölümsüzleştirecek olan Ash karakteridir. Soluk soluğa izlenen ve sinir bozucu derecede korkunç bu film çoktandır kült klasikleri arasında üst sıralardaki yerini korurken, Sam Raimi’nin dehasına şahit olup, şimdiki tahtına nasıl kurulduğunu merak edenler tarafından kaçırılmamalı.


Night of the Creeps
1959 yılında, uzaylılar tarafından gizli amaçlarla gerçekleştirilen bir deney ürünü dünyaya düşer. Yıldızları seyreden iki sevgili kayan yıldız zannettikleri bu objenin peşine düşer. Fakat o sırada, ortalıkta gezen eli baltalı bir sapık vardır. Oğlan bu garip kapsülün içinden fırlayan yaratıkların saldırısına uğrarken, otomobilin içinde bekleyen kız arkadaşı baltalı katil tarafından parçalara ayrılır. Yıllar sonra (1986) aynı bölge üzerindeki bir üniversitede, popüler bir kulübe üye olmaya çalışan Chris(Jason Lively) ve J.C.(Steve Marshall) kulüp başkanı Brad’in(Allan Kayser) teklifini yerine getirmek zorunda kalırlar. Kolejin bilim laboratuvarında yıllar önce bilinmeyen varlıkların saldırısına uğrayan ve bir kapsül içinde bozulmadan saklanan genç adamın vücudunu bulmaları gerekmektedir. Şans eseri laboratuvara girerler.J.C. vücudu yanlışlıkla kapsülden dışarı çıkarır. Fakat ceset canlıdır! Hızla oradan uzaklaşan gençler büyük bir tehlikeye neden olduklarından habersizdir. Sülük benzeri yaratıklar insanların ağızlarından girerek içlerinde çoğalmakta, onları yaşayan ölü haline getirmekte, sonra da kafalarını patlatarak etrafa saçılmaktadırlar.1959 yılında gizlice aşık olduğu kızın hunharca parçalanmış cesedini bulan eski polis yeni dedektif Cameron(Tom Atkins) gerçekleşen garip olayların ardındaki sırrı açığa çıkarmaya çalışmaktadır...


Ölüm Çığlığı (Özgün adı: REC)
Başrollerini Manuela Velasco ve Ferrán Terraza'ın paylaştığı Jaume Balagueró tarafından yönetilmiş ve yazılmış 2007 İspanya yapımı korku filmidir. Filmin özgün ismi REC kameraların üstünde yazan kısacası kayıt kelimesinden alıntıdır. Film İspanya Barcelona kentinde çekildi, 2007 yılında İngilizce altyazıyla piyasaya sürüldü ve film büyük yankı yarattı Ayrıca 2008 yılında çıkan ABD yapımı korku filmi olan Karantina filminin konusu REC filminden alıntı olduğu bilinmektedir.
Filmin konusu bi apartmanda garip şeyler olurken itfaiye ve kameramanlarında olayın içine girmesiyle iş karışmaktadır ve apartmandaki insanları zombilerle zorlu dakikalar beklemektedir.