JDI, akıllı saatler için düşük güç tüketen yeni bir panel duyurdu

Japon devinin yeni ekran paneli mevcut LCD ve OLED ekranlara oranla önemli oranda güç tasarrufu sağlıyor.

JDI, akıllı saatler için düşük güç tüketen yeni bir panel duyurdu

Apple ile 1.68 milyar dolar değerinde yeni bir tesis açmak için ortaklığa gideceği iddia edilen JDI (Japan Display), akıllı saatlerde kullanılmak üzere tasarlanan yeni bir ekran teknolojisi duyurdu. 1.34-inç büyüklüğünde 320 x 300p çözünürlüklü ekran yuvarlak tasarımlı ve görüntü yansıtıcı özelliğine sahip.

Yeni panel, mevcut ekran teknolojisiyle karşılaştırıldığında %0.5 ya da daha az oranda güç tüketiyor. Normal LCD ekranlarda güç gereksinimine %80 oranında arka aydınlatma ihtiyaç duyuyor. JDI tarafından geliştirilen LCD panelde ise arka aydınlatma teknolojisi mevcut değil. Bu da inanılmaz derecede güç/enerji tasarrufu sağlıyor.

Akıllı saatler için tasarlanan yeni ekran güneş ışığı altında mükemmele yakın bir görümüm deneyimi vaat ediyor. Söz konusu az ışıklı ya da karanlık ortamlar olduğunda ise yeni ekranın iyi bir görüntüleme sunması beklenmiyor.

1424591930_hib1.34inchib-640x569.jpg

Tüm mobil cihazlarda olduğu gibi akıllı saatlerde de pil teknolojisi hala istenilen noktada değil. Bugün üreticiler tek şarjla 2-3 günlük kullanım deneyimi vaat ederken,  JDI tarafından geliştirilen bu panel kullanım süresini çok ciddi oranda yukarılara çekecektir.

JDI ortak girişiminin önemli bir ayağını oluşturan Sony, SmartWatch 3'te yansıtıcı özelliğine sahip bir ekran kullandı fakat bu ekran arka aydınlatma özellikli. Sony içerisinde gelen haberlerde bir sonraki SmartWatch modelde yuvarlak tasarıma geçişin yaşanacağı iddia ediliyor.

JDI tarafından geliştirilen panelin ilk örneklerini mart ayında göreceğiz. Ekranın satışına daha doğrusu kullanımına ise temmuz ayında başlanacak.