Jolla Sailfish OS arayüzünü Android'li cihazınızda deneyin [Jolla Launcher APK]

Android'li cihazınızın arayüzünü Jolla Sailfish OS'a çevirin!

Jolla Sailfish OS arayüzünü Android'li cihazınızda deneyin [Jolla Launcher APK]

Bildiğiniz gibi Finlandiya'lı Jolla şirketi, Nokia'nın Windows Phone işletim sistemine yönelmesiyle rafa kaldırılan eski MeeGo geliştirici takımı tarafından kuruldu. Jolla ilk olarak geçtiğimiz 2013 yılının Kasım ayında MeeGo tabanlı Sailfish OS işletim sistemine sahip ilk telefonunu satışa sundu. Henüz yeni gelişme aşamasında olan sistemin Android'li cihazlara port edilebileceğini ve bunun üzerinde çalışıldığını Jolla CEO'su dile getirmişti. Ancak şimdiye kadar Nexus ve Nokia N9 cihazları üzerinde denenen Sailfish OS, Android için tam anlamı ile hazır değil.

1413637163_img20141018135826.jpg

Sailfish OS, jest tabanlı arüyüzü ile oldukça ilginç ikonlara sahip. Sailfish OS'u cihazlarında kullanmak isteyen kullanıcıların sayısının fazla olması XDA geliştiricilerinden "Riyono" yu harekete geçirmiş olacak ki, geliştirici Jolla Launcher adındaki uygulamayı kullanıma sundu. Jolla cihazına sahip olmadan kullanıcıların Androidli telefonlarında Sailfish OS arayüzünü kullanmalarına imkan veren uygulama şuan henüz geliştirme aşamasında. Ancak dilerseniz uygulamanın APK dosyasını cihazınıza indirerek Sailfish OS arayüzünü deneme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Jolla Launcher'i Android'li cihazınızda denemek için Android 4.2 Jelly Bean ve üstü bir sürüme sahip olmanız gerekiyor. Uygulamanın nasıl bir görsellik sunduğunu görmeden yüklemek istemeyenleri Sony Xperia Z üzerinde denenen uygulamanın videosu karar vermelerinde yardımcı olacaktır kanısındayım.

Jolla Launcher APK