Kablosuz, elektrik iletimi yapıldı!

KAIST  Nükleer & Kuantum Mühendisliğinden profesör Chun T. Rim ve ekibi 16 Nisan 2014 KAIST kampüsünde kablosuz elektrik iletiminde şov yaparak büyük bir gelişmeye imza attılar.

Kablosuz, elektrik iletimi yapıldı!

Elektronik cihazlar gün geçtikçe kablosuz teknolojilere geçerken, eninde sonunda her cihazı şarja koymak zorunda olduğumuzda prize takmalıyız. Fakat Kore Gelişmiş Fen ve Teknoloji Enstitüsünden (The Korea Advanced Institute of Science and Technology -KAIST) bilim insanları şimdi de kablosuz elektrik aktarımını 5 metreye kadar aktarmayı denediler ve başardılar.

1398340945_img20140424134500.jpg

KAIST  Nükleer & Kuantum Mühendisliğinden profesör Chun T. Rim ve ekibi 16 Nisan 2014 KAIST kampüsünde kablosuz elektrik iletiminde şov yaparak büyük bir gelişmeye imza attılar. Dipol Bobinli Rezonans Sistemi (DCRS) adı verilen bir sistem sayesinde alıcı verici bobinler arasında 5 metre mesafeye kadar indüktif elektrik iletimini başarıyla gerçekleştirdiler.

Bugün evimizde, dışarıda her yerde kolayca ulaşabildiğimiz ve kullandığımız Wi-Fi ağları gibi gelecekte kablosuz elektrik ağları kurulabilecek. Zamanında Tesla’nın yüzlerce kilometre uzağa elektrik iletimi yaptığı düşünülürse bugün bile bu teknoloji hala daha gelişmeye devam ediyor. Bakalım bilim adamlarıTesla’nın hayalini gerçekleştirebilecekler mi?