Kapalı ülkeden açık akıllı telefon!

Komunist rejimle yönetilen dışa kapalı devletten yepyeni akıllı telefon geldi!

Kapalı ülkeden açık akıllı telefon!

Geçtiğimiz 60 yıl içerisinde dünya üzerinde bir çok sorunun baş gösterdiği, sıkıntılı topraklar olarak anılan Kore karası, bir takım dış güçlerin baskıları sonucunda Kuzey ve Güney olmak üzere 2'ye ayrılmıştı. Güney Kore daha çok ABD destekli iken, Kuzey Kore ise Rusya destekli bir yönetim ve politika izlemekteydi.

Yıllar ilerledikçe benimsenen politika ve siyaset toplumun yaşayış düzenini de etkiledi. Ekonomik yaşamın etkilenmesinin kaçınılmaz olduğu kapalı toplumlardan Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde mobil dünyayı çok yakından ilgilendiren bir haberle karşımıza çıktı. Yepyeni bir akıllı telefon çıkardığını duyuran yasaklarla dolu ülke, böylece kendisinden beklenmeyen bir hamleyle akıllılar dünyasına giriş yapmış bulunuyor.

ABD destekli G. Kore, bünyesinde barındırdığı Samsung ve LG gibi firmalarla sektörün hemen hemen en ön sıralarında yer alıyor. Aynı başarı için Kuzey Kore, ilk adımını atmış bulunuyor. 11 Mayıs adındaki bir fabrika üzerinde ülke lideri Kim Jong-Un tarafından incelenip gerekli onay ve takdirleri alındıktan sonra üretilen akıllı telefon, Kuzey Kore basını tarafından tüm dünyaya duyuruldu. 

Arirang olarak adlandırılan yeni akıllının özellikleri henüz tam olarak duyurulmuş değil. Yurt dışı aramalarına kapalı olan akıllı telefon, sıradan bir akıllı telefonun yapabildiklerinden daha kısıtlı bir yapıya sahip. Yasaklar ülkesi olarak da bilinen Kuzey Kore'de 24 milyonluk nüfusun sadece 2 milyonu  cep telefonu kullanıyor. Arirang ile detaylar geldikçe haberlerimizde yer vereceğiz.




1376380355_4.jpg