Knight Online oyuncularının güvenliği için 100 bin dolarlık yatırım yaptı

Türkiye’de 20 milyonu aşan kayıtlı kullanıcı olan Knight Online, 100 bin dolarlık yatırımla oyun severlerin hesap güvenliğini en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Knight Online oyuncularının güvenliği için 100 bin dolarlık yatırım yaptı

Tüm dünyada tutkunları olan ve sadece Türkiye’de 20 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan, efsane oyun Knight Online için 100 bin Dolar’lık, dev güvenlik yatırımı gerçekleştirildi. NTT Game, oyun dünyasındaki güvenlik sorunlarını önlemek için, büyük bir teknolojik gelişme olan OTP (One Time Password) sistemine yatırım yaparak, oyuncuların hesap güvenliğini en üst seviyeye taşıdı.

Türkiye’deki online oyun tutkunlarının en çok tercih ettiği çevrimiçi rol yapma oyunu (MMORPG*) olan Knight Online, milyonlarca kullanıcısının ortak endişesi olan hesap güvenliği konusunda büyük bir yatırım gerçekleştirdi. Kullanıcıların emek harcayarak, uzun uğraşlarla oluşturdukları hesaplarını güvence altına alan OTP (One Time Password) sistemi, kullanıcı bilgilerini elde eden kötü niyetli kişilerin, hesap üzerinde işlem yapmalarının önüne geçiyor.

Oyuncuların Emeği Güvence Altında

Türkiye’deki 10. yılını geride bırakmasına rağmen popülerliğini kaybetmeyen efsane oyun Knight Online’ın özellikle son bir yıldır sürekli gelişim ve iyileşme halinde olduğuna değinen NTT Game Türkiye ve Avrupa Operasyon Müdürü Serhan KAZAR, yeni güvenlik sistemi ve yatırım hakkında şu bilgileri verdi. Kazar; “OTP sistemi, oyuncuların hesap bilgilerine tanımlı ve tek kullanımlık şifre üreten bir program olup 100 bin Dolar’lık önemli bir yatırımla oyuncularımızın hizmetine tamamen ücretsiz olarak sunulmuştur. OTP sistemi sayesinde, oyundaki hesap güvenliği en üst seviyeye taşındı. Kullandığımız bu yeni sistemde kullanıcı sayısına göre aylık yaptığımız bazı ödemeler var ve bu rakam şu an için aylık 15 bin – 20 bin Dolar arasında. Ayrıca programın ilk kurulumunda ve kullanıcı IP adresi değiştiği zaman aktif edilebilmesi için gönderdiğimiz SMS’lerin de bize ayrıca maliyeti oluyor. NTT Game olarak tüm bu maliyetleri üstlendik ve oyuncularımıza bu servisi tamamen ücretsiz olarak sunduk. Kullanıcılarımızın hesaplarına koruma garantisi vermek, oyuna olan güveni de arttırdığı gibi oyuncuların da bizim güvenlik konusundaki hassasiyet ve titizliğimizin farkına varmasını sağladı.” dedi.

OTP Nasıl Çalışıyor?

Tek kullanımlık şifre ile çalışan güvenlik sistemi OTP (One Time Password) sayesinde, NTT Game oyuncularının Knight Online için aylarca emek harcayarak geliştirdikleri oyun karakterlerinin, internet üzerinden çalınmasının ya da kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasının önüne geçilerek yüzde yüz hesap güvenliği sağlanıyor. Kullanımıysa şöyle:

1) NTT Game oyuncularının hesaplarını güvence altına alması için, öncelikle ücretsiz OTP servisine http://otp.nttgame.com adresinden kayıt olmaları gerekiyor.
2) Kayıt işlemlerini tamamlayan kullanıcılar AnyOTP programını ister kişisel bilgisayarlarına, isterlerse akıllı telefonlarına kurabilirler.
3) AnyOTP programını, cep telefonlarına gelen mesajdaki kodu kullanarak aktif eden kullanıcılardan programa ilk giriş yaptıklarında bir şifre oluşturması isteniyor. (Bu şifre AnyOTP programı her çalıştırıldığında kullanıcılardan istenecektir.)