Kod adı GEBZE, Türkiyenin ilk yerli telefonu Turkcell T40'a ilk bakış!

Tamamıyla türk dizaynı olan yeni GEBZE hakkında herşey!

Kod adı GEBZE, Türkiyenin ilk yerli telefonu Turkcell T40'a ilk bakış!

Türkiye'nin lider GSM operatörlerinden Turkcell, geçtiğimiz saatlerde sizlere haberini de sunduğumuz bir geri sayım başlatmıştı. Bu sabah saat 10 sularında yapılan lansmanla birlikte geri sayımın sonundaki sürpriz nihayet belli oldu. Gelenek bozulmadı, lansman Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in konuşmasıyla başladı.

Geçmişten günümüze mobil dünyanın gelişimine değinen CEO, gelecek hakkında çeşitli yorumlamalarda bulundu. Turkcell'in mobil dünya için yürüttüğü projelerden bahsetti. Lansmanın en heyecanlı dakikalarına giriş beklenen gibi oldu. Ciliv cebinden o kod adı GEBZE olan, Türkiye'nin ilk yerli telefonu ünvanını alan T40'ı çıkardı. Ciliv'e geniş bir sunum panelinin eşlik ettiği lansman son derece şık bir tanıtıma ev sahipliği yaptı.

Tasarımda Türk Dokunuşu!

Tanıtımdan hemen sonra tamamen Türk mühendislerinin eseri olduğuna vurgu yapan Ciliv, GEBZE'nin Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi eski türk devletlerinden de motifler taşıyacağını, tasarım konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olduklarını dile getirdi.

İlk tanıtımın ardından projenin teknik ekip sorumlularından Anıl beyin sahneye çıkışıyla birlikte cihazın donanımsal özelliklerinin tanıtımına geçildi. 

T40 Teknik Özellikler

  • Qualcomm 8225 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci
  • 1 GB RAM
  • 4 GB Dahili hafıza
  • 5 MP Kamera
  • Yaşlı ve Gençlere özel tasarlanabilecek özel arayüz
  • Card Deck ile kolay kullanılabilir arayüz
  • 4 inç ekran (400x800 piksel) LCD IPS ekran
  • 1700 maH pil
  • Android 4.1 işletim sistemi
  • NFC, Wi-Fi
  • 136 gram ağırlık

Türklere özgü bir telefon!

Türkiye'ye has dokunuşların da yer aldığı telefonu elimize alıp kullandık, dolgun bir hissiyat uyandıran yeni akıllı telefon, LCD IPS ekran teknolojisiyle Turkcell'i kalite olarak üst sıralarda tutacağa benziyor. Özellikle günümüzde çaldır-kapat olarak kullanılan yöntem gibi minik fakat son kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek detaylar telefonla birlikte yerleşik olarak sunuluyor. Örneğin bir öğrenci ile anne arasında geçen çağrılaşma sonucunda faturalı hat kullanan annenin kızından gelen cağrı ekranı üzerinde reddet ara adındaki butona dokunması sonucunda arama kapanıyor. Hemen ardından geri dönüş yaparak yapılan çağrısı reddedilen kişi otomatik aranıyor.


Card Deck ile sosyal medya elinizin altında!

Turkcell AR-GE ekibinin, türk mühendislerinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı GEBZE pratik arayüzüyle lansmanda çeşitli teknoloji severler tarafından aferini kaptı. Card Deck adı verilen sistemle birlikte ana ekran üzerinde widget benzeri bir uygulama yer alıyor. Bu uygulama ile birlikte cüzdana koyulan kart vizit gibi Facebook, Twitter vb. daha bir çok sosyal medya ve offline uygulamalara tek bir pencere altından kontrol edebiliyor ve rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Ana ekran üzerinde yer alan Card Deck T serisi kullanıcılarının yeni modelle birlikte benimseyeceği özellikler arasında geliyor!

Turkcell, Bulut hizmetini duyurdu!

Akıllı Depo olarak karşımıza çıkan, Turkcell'in yeni bulut hizmeti lansmanda dikkatleri üzerine toplayan önemli hususlardan biriydi. Ciliv'in de dikkat çektiği bulut depolama hizmeti Turkcell müşterilerine çeşitli seçeneklerle sunulacak. Henüz geliştimi tamamlanamayan, akıllı depo ay sonundan itibaren kullanılabilir olacak!


Çok iddialı: Gürültü Engelleme! 

Ciliv ve teknik ekibin iddialı olduğu en önemli konulardan birisi de gürültü engelleme oldu. Üzerinde barındırdığı çift mikrofon sayesinde ön kısımde yer alan mikrofon bizim sesimize odaklanırken, telefonun arka kısmında yer alan hoparlör yalıtım görevi görerek,  gürültüyü emecek. 


Mobil Asistan!

Lansman sırasında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle kullanamadığımız Mobil Asistan, teknik ekip ve yetkilileri üzdü. Lansmanın sonlarında doğru gelen soruları cevaplayan Ciliv ve ekip liderleri T40 projesinin kendileri açısından önemine değinerek maliyet üzerine konuşma yaptı. Soru-Cevap'tan önce sahneye çıkan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK başkanı Tayfun ACARER, az önce sıkıntı yaratan mobil asistan uygulamasını dün kullanma fırsatım oldu, sorunsuz bir şekilde meteoroloji ve yol durumu için TCK'ya bağlanabildiğiniz bastıra bastıra dile getirdi.

Gelişmiş ses özellikleri
Turkcell T40, akıllı telefon piyasasındaki yabancı rakipleriyle boy ölçüşebilecek teknolojik özelliklere sahip. HD ses özelliği ile konuşma esnasında duru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi bir ses deneyimi sağlayan cihaz, konferans konuşmalarında ve ses tanıma sistemlerinin kullanımında da performansıyla öne çıkıyor. T40’ın gürültü engelleyici (Noise Cancellation) özelliği, gelişmiş ses teknolojisini bir adım daha ileri taşıyor: “Fluence Çift Mikrofon” mikrofon çözümü sayesinde Bir mikrofon kullanıcının sesini alıp en iyi kalitede iletirken, diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor. Yani ne kadar gürültülü bir ortamda olursanız olun, telefonun diğer ucundaki kişi, konuşmalarınızı net olarak algılayabiliyor.

Cihazın SRS sertifikalı Surround Ses Teknolojisi ise Turkcell TV, Turkcell Müzik ve Fizy gibi multimedya uygulamalarını ses kalitesi ile mükemmel düzeyde destekliyor.


Akıl dolu kamera

Daha üst segmentlere yönelik telefonlarda bulunan kamera özellikleriyle gelen Turkcell T40, yalnızca seste değil kamerada da iddialı. Görüntülü görüşme sağlayan ön kameranın yanı sıra 5 MP Flash arka kameraya sahip cihazın gelişmiş kamera özellikleri, Sıfır Deklanşör Gecikmesi (Zero-Shutter Delay) özellliği her anı yakalamanızı sağlıyor. Turkcell T40’ın kamerası aynı zamanda, Yüz Tanıma, HDR kalitesinde çekim yapabilme ve Otomatik Sahne Tanıma özelliklerine sahip.


Ne zaman çıkacak?

Eylül ayının sonunda itibaren piyasada satışa sunulması beklenen GEBZE'nin ilerleyen aylarda 2013 yılı içerisinde Türkiye'deki üretimi de başlamış olacak. İlk yerli üretim telefon ünvanına sahip olan GEBZE'nin Türkiye'de üretilmesi normal olarak çoktan planlanmış durumda.

Fiyat aralığı nedir?

900 ila 700 TL gibi tahminen bir rakam verebileceğimiz yeni GEBZE'nin fiyatı hakkında kesin bir bilgi verilmedi. Rakipleriyle girilen rekabet sonucu hedeflenen satış rakamlarını gizli tutmak isteyen Turkcell yeni telefonuyla çok iddialı geliyor!

Siz yeni T40 hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Siz değerli takipçilerimiz için katıldığımız Turkcell'in lansmanı bitti, geriye kalan görüntüler ise görmeye değerdi. 

Telefonun görselleri için devam edin!





1377004449_5.jpg