Korkunç hata! Bilgisayar korsanları iPhone'unuzu ele geçirebilir!

Korkunç hata, bilgisayar korsanlarının iPhone'unuz üzerinde tam kontrol sahibi olmasını sağlayabilir.

Korkunç hata! Bilgisayar korsanları iPhone'unuzu ele geçirebilir!

Android, çoğu zaman kötü niyetli yazılımlardan en çok etkilenen mobil platform olması ile gündeme gelir ancak, bu iOS'un tamamen güvenli olduğu anlamına gelmez. Hatta bilgisayar korsanlarının iPhone'unuzu, iPad'inizi veya iPod touch'ı ele geçirebileceği ve bilginiz olmadan kontrol edebileceği gibi bir gerçek mevcut. Bu nedenle, cihazınızı daha yeni piyasaya sürülen en yeni iOS sürümüne güncellemeniz iyi olur.

Yepyeni iPhone 7 bile potansiyel bir hedef ve bu yüzden sadece yeni bir donanım olduğundan kötü niyetli kişilerin saldırıya geçemeyeceğini düşünmeyin. Apple, destek sayfalarında, iPhone 5 veya üstü, 4. nesil iPad veya daha üstü ve iPod Touch’un 6. nesillerin hepsinin bu ciddi hatadan etkilendiğini söylüyor.

1500561436_apple-red-iphone-7-hands-on-unboxing-video.jpg

Sorun, iPhone'un Broadcom tarafından üretilen Wi-Fi yongasıyla ilgilidir. Kablosuz özelliği iOS cihazınızda açılmışsa bilgisayar korsanları Wi-Fi yongasını devralabilir. Oradan, ana yongayı ve dolayısıyla tüm telefonu kontrol altına alabilirler.

Exodus Intelligence'ın güvenlik araştırmacısı Nitay Artenstein, Apple'ın güvenlik açıklarını açıkladı ve bilgisayar korsanlarının "ana uygulama işlemcisinde kod çalıştırabileceğini" gösterdiğini açıkladı. Hatta bir sonraki BlackHat konferansında bir iOS cihazında nasıl mümkün olabileceğini açıklayacak.

Güvenlik sorunu, aynı Broadcom yongalarını kullanarak Wi-Fi'ye bağlanan çok çeşitli aygıtları etkileyebilecek kadar ciddi. Evet, Android de bu Broadpwn saldırısından etkileniyor. Google, konuyu 5 Temmuz'da düzeltti ancak, iOS'un aksine, Apple'ın bunları piyasaya sürdüğü anda güncellemelerin mevcut olduğu yerlerde sizinkini almak için beklemek zorunda kalabilirsiniz.

iOS güvenliğine geri döndüğünüzde, Broadpwn sorunlarından kaçınmak için şu anda iOS 10.3.3 güncellemesini yüklemelisiniz.