Korsan Yazılım Kullanımın Zararını Yazılım Korsan Anlatıyor

Korsan yazılımlar ve korsancılarla mücade hem büyük şirketlerin hem de devletlerin bilişim cephesindeki önemli sorunlarından olmuştur

Korsan Yazılım Kullanımın Zararını Yazılım Korsan Anlatıyor

Korsan yazılımlar ve korsancılarla mücade hem büyük şirketlerin hem de devletlerin bilişim cephesindeki önemli sorunlarından olmuştur. Bu konuyla alakalı dikkat çekici bir olay ise Çek Cumhuriyeti'nde yaşandı. Uzun yıllardır çeşitli yollarla edindiği korsan yazılımları farklı kanallar aracılığı ile yayınlayan Jakub F isimli şahış, arşiviyle birlikte yakalandıktan sonra farklı bir yöntem ile cezalandırıldı.

1448658571_jakub-f.jpg

Korsan Yazılım Kullanımın Zararını Yazılım Korsan Anlatıyor

Çek Cumhuriyeti'nde korsancılıkla mücade eden Business Software Alliance adlı organizasyon, büyük bir korsan yazılım ve içerik arşiviyle yakaladığı Jakub F için ilginç bir yöntem uyguladı. Şu ana kadar yayınladığı korsan içerikler nedeniyle büyük bir ceza alacak olan Jakub F'ye korsancılığın zararını ve başına gelenleri anlatan bir videoyu YouTube üzerinde 200.000 izlenme sayısına ulaştıramadığı takdirde geriye dönük olarak büyük bir para veya hapis cezası verileceği söylendi.

200.000 izlenme karşılığında sadece korsan içerik yayıncılığıyla ilgili cezasını çekecek olan Jakub için aksi takdirde yaklaşık 400.000$ gibi büyük bir para cezası onaylanacaktı.

"Onaylanacaktı" diyoruz çünkü yayınladığı video 200.000 izlenme barajını katlayarak geçti ve en azından para cezasından paçayı kurtardı. Hayatının bundan sonraki kalanında ise ne yapacağı merak konusu. Bakalım huylu huyundan vazgeçecek mi?