Kusursuz akıllı LG G2 - Detaylı İnceleme

LG'nin en yeni amiral gemisi G2'yi en ince detayına kadar inceledik!

Kusursuz akıllı LG G2 - Detaylı İnceleme

Belki de Android ekosisteminin en güçlü telefonuyla karşınızdayız bugün. Ofisimize geçen hafta giriş yapan LG G2 kusursuz deneyim ve tasarımıyla rakiplerini kıskandırıyor. LG'nin mobil dünyada istikrarlı bir şekilde devam eden yükselişi bu telefonla nirvanaya ulaştı.

1382709498_lg-g2-1-640x387.jpg

Tasarım ve Dizayn

LG G2, LG mühendislerinin harikalarıyla dolu bir telefon. Dış tasarımında fiziksel herhangi bir tuş barındırmayan telefonun Türkiye lansmanında Orta Doğu ve Avrupa CEO'sunun şu cümlelerine şahit olduk. Sahnede LG G2'yi kulağına götürerek telefonla görüşme yaparken parmaklarımızın nerede olduğunu hatırlattı. Farkında olmadan arkada yer alan bir tuşu kullanabileceğimiz fikri uyandığını söyledi.

Telefonun hiçbir yerinde fiziksel buton konuçlandırmayan LG, G2 ile birlikte akıllı telefonların elden düşme sebebinin tuşları kullanma isteği olduğu iddasında bulundu. Yan taraflarda yer alan butonların  kaldırıldığı üst segment akıllı telefon LG G2, kullanıcıların takdirini kazanmış durumda. 

1382709515_lg-g2-5-640x355.jpg

Telefonun üzerinde bulunan tek giriş Micro SIM girişi. Yine LG G2, yekpare plastik tabanlı bir kasaya sahip. Elde uyandırdığı doygunluk kullanım deneyimini arttırıyor. Günümüzde plastik kasalı akıllı telefonlardan uzaklaşan kullanıcılar LG G2'ye pek ısınamayabilir fakat LG G2, sunduğu geniş bant seçenekleriyle hatasını telafi ediyor. Telefon ağırlık ve boyutlarıyla Galaxy S4 ve HTC One arasında kalıyor. 70.9 mm en, 138.5 mm boy ve 8.9 mm kalınlığa sahip.  HTC One'dan daha ince. Kütle olarak da 143 gram olan telefon 5.2 inçlik geniş ekranına rağmen diğer telefonların ulaşamadığı ağırlık ve genişlikle karşımızda. Bu yine LG mühendislerinin muhteşem başarısını konuşturan detaylar arasında.

1382709532_g2s-9.jpg

Halihazırda panel üreticisi olan LG, G2'de kullandığı 3 mm'lik paneliyle rekoru elinde bulunduruyor. 5.2 inçlik Full HD IPS dev ekranı telefona sığdırmayı başaran ilk firma olan LG başarısını gururla sunuyor. 


Sihirli Tuş

MicroSD kart desteği sunmayan telefonun arka kapağı sökülmüyor. Bu kadar geniş bir telefonda sökülemeyen arka kapağa imkansız gibi görünen bir sihirli tuş yerleştirilmiş. Fiziksel tuş olarak sadece Sihirli Tuş'un bulunduğu telefonun arka kısmında herhangi bir çıkıntı bulunmuyor. LG mühendislerinin aylar süren çalışmalarının sonucu olduğu sık sık vurgulandı.

1382709568_lg-g2-6.jpg

Böyle bir telefonun en önemli sıkıntısı batarya olması beklenirken, LG mühendisleri yine sahneyi devralmış durumda. Pili kendilerinin geliştirdiği özel bir teknolojiyle boyutunu ufaltarak mAh olarak daha üst bir ömür sunmayı başardıklarını dile getirdi. Pil ile ilgili detaylarda bu konuyla ilgili karşınızda olacağız. 

1382709584_g2c-11.jpg

Gelelim arkada yer alan sihir tuşa. G2'de kullanılan sihirli tuş 5 farklı fonksiyona sahip. Up ve Down yani yukarı ve aşağı yönünde çalışan 2 tuş ve tam ortada yer alan Power yani güç butonu karşımza çıkıyor. Telefon kilitli iken aşağı tuşuna basıldığında kameraya giden telefon, yukarı tuşa kilit ekranında basıldığında Quick Memo'yu çalıştırıyor. Telefonun kilidi açıkken yapılan yukarı aşağı hamlesi zil sesini kısıp yükseltiyor. Ortadaki tuşun ekran kilidi ve basılı tutulduğunda telefonun gücünü kestiğini söylemek gerek.


İşletim Sistemi

LG G2, Google'ın Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle yerleşik geliyor. Android'in safkan arayüzünden çok üst segmentte uzaklaşan firma muhteşem bir arayüz deneyimi sunuyor. G serilerinde kullandığı arayüzü oldukça geliştiren Kore'li firma son derece güzel iyileştirmelere imza atmış durumda. Optimus arabirimi olarak adlandırdığımız bu arabirimde kullanıcılar için yok yok, bütün fonksiyonlar düşünülmüş ve ayarlanabilme olanağıyla kusursuz bir deneyim sunuyor. 

1382709634_smalllgg2tmobile04271.jpg

Bu telefonda 3Q olarak da adlandırabileceğimiz 3 yenilik karşımıza çıkıyor, bunlar; Quick MemoQSlide ve Quick Remote. Memo sizlerin de bildiği üzere LG'nin geliştirmiş olduğu gelişmiş not alma karalama ve ekran görüntüsü yazılımı. QSlide ise yine LG tarafından geliştirilen çoklu pencere olayını bir üst segmente taşıyan bir hizmet.

1382709740_smalllgg2screen2.jpg 1382709751_smalllgg2screen6.jpg

QSlide'ı bildirim çubuğunda aktif ettikten sonra karşımıza çıkan sınırlı sayıdaki uygulamayı ana hizmetle birlikte 3'ü aşmayacak şekilde aynı anda kullanabiliyoruz. Örneğin tarayıcımızda yürüttüğümüz bir banka işleminde telefonumuza gelen güvenlik doğrulama koduna ulaşmak için pencere değiştirip kısıtlı saniyeyi bu şekilde harcamamıza gerek kalmıyor. SMS ekranını şeffaflaştırıp, gelen smslerimizi diğer pencerelere kapatmadan ulaşabiliyoruz. 

1382709780_smalllgg2screen8.jpg 1382709795_g2software-3.jpg

Quick Remote ise günümüzde üst segmentteki tüm telefonlarda bulunan uzaktan kumandanın ta kendisi olarak karşımızda. LG mühendislerinin yine imzası bulunan ve çeşitli geliştirmelere tabi tuttukları Quick Remote ile birlikte kendi kumandanızı kendiniz yaratabiliyorsunuz. Bu işlem için sizin elinizdeki cihazın kumanda gözü ve kumandasının bulunması yeterli, markasının olup olmamasına gerek yok. Sunduğu şık arayüzüyle Quick Remote'nin çok kullanışlı olduğunu söylemek gerekir. 

1382709880_g2f-14.jpg

Yine LG, G2 ile birlikte MultiTouch deneyimini üst segmente taşımış durumda. Çok nadir gördüğümüz bu deneyim G2'yi çok değerli kılıyor. Telefon üzerinde çalışan 3 farklı uygulamayı 3 parmak vasıtasıyla arka plana itip tekrar geri çağırabiliyoruz. Bu işlem uygulama açıkken uygulamayı telefonun yüzü bize dönükken sağdan sola doğru gerçekleştirip 3 parmağımızla uygulamayı itiyoruz. 3 farklı uygulamada aynı işlemi yerine getirdiğimizde depolanan uygulamalar yine herhangi bir ekrandayken 3 parmağımızı tersi yönünde çektiğimizde karşımıza kartela şeklinde geldiğini görüyoruz. 

1382710032_smalllgg2tmobile04285.jpg

Son olarak yeni amiral geminin Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemine güncelleneceğini, ilerleyen aylarda gelecek 4.4 Kit Kat güncellemesini alacağının da kesin olacağını söylemek gerekir. Uzun yıllar güncelleme konsunda çeşitli aksilikler yaşadığını bildiğimiz LG, yeni amiral gemisiyle birlikte bu tarz bir durumun yaşanmayacağının da temennisini verdi.


Teknik olarak LG G2

LG G2, 2013 yılının son aylarına doğru çıkan, donanımıyla dünyanın en iyi telefonları arasına adını yazdıran belki de sınıfının en iyilerinden olan bir telefon. Benchmark vb Antutu testlerinde aldığımız sonuçlara göre Galaxy Note 3'ten sonra dünyanın en iyi telefonu olarak görülüyor. 

LG G2, üzerinde barındırdığı işlemcisi Qualcomm Snapdragon 800 ile birlikte 2.26 GHz saat hızında çalışan güçlü bir işlemciyle şuanda rakipsiz görünüyor. Galaxy Note 3 ile aynı işlemciyi kullanan telefon testlerde sanıyoruz ki işletim sisteminin optimizasyonundan kaynaklı olarak daha az puan alıyor. (Akıllardaki 3GB'lık yani 1GB RAM farkının bu denli bir fark yaratamayacağını dile getirelim, çok yüksek bir rakam oynatmaması gerekiyor)

1382710049_g2s-4.jpg

Telefonumuz yerleşik olarak DDR3 teknolojisine sahip 2GB'lık bir RAM ile geliyor. Normal kullanımlarda telefon 750MB gibi boş alan sunarken, 2GB'lık RAM'in çok rahat yettiğini söyleyebiliriz. LG mühendislerinin sunmuş olduğu Optimus arayüzü Samsung'un TouchWiz arayüzüyle kıyaslanırsa daha başarılı olduğu söylenebilir.

1382710162_xllg-g2-guest-mode.jpg

5.2 inç True HD-IPS + LCD ekranıyla 424 ppi piksel yoğunluğuna sahip telefon, 1080*1920 gibi yüksek çözünürlüklerle karşımıza çıkıyor. Görüntü deneyiminin üst düzeyde sunulduğu telefonda tam ekranda izlediğimi 1080p filmler gerçekten muhteşem bir tat bırakıyor. Telefon Corning Gorilla Glass 2 ekranı ile birlikte kırılmalara karşı orta düzeyde dayanıklılık sunuyor. Güneşli ortamlarda AMOLED'in negatif özelliklerini daha da aza indirgeyen G2, IPS ekranıyla rekabeti daha da güçlendirecek.

1382710185_lg-g2-phone-front-home-screen-610x406-c.jpg

HD oyun ve film keyfini üst düzeye taşıyan telefon grafik arabirimi olarak Adreno 330 platformunu kullanıyor. 225'e göre
LG G2, tasarım ve teknik özellikleriyle göz doldurmaya devam ediyor. İncelemenin devamında Kameradan bahsedeceğiz.

Muhteşem Kamera Deneyimi

LG G2 ile birlikte OIS, yani optik imaj sabitleyici teknolojisi dünyada ilk defa bir akıllı telefonda kullanılmış oldu. Oynayan mercek ile birlikte en hareketli anlarınızda bile çekimlerinizi aynı segmentteki diğer akıllı telefonlara nazaran çok daha üst düzey bir deneyimle gerçekleştirebilirsiniz. 13MP'lik kamerasıyla yine OIS özelliğini taşıyan ilk telefon olan G2, günümüzde bir çok telefonun sunduğu fotoğraf deneyimini daha üst segmente taşıyarak çıtayı yükseltiyor.

1382710208_smalllgg2tmobile04279.jpg

13 MP'de 4160x3120 piksel çözünürlük sunabilen kamerası video kısmında da büyük başarılara imza atabiliyor.  60 FPS'de 1920x1080 piksel çözünürlüğe ulaşan kamera 1080p HD video kaydı yapabiliyor. Yaptığımız testlerde Galaxy Note 3'ün sunmuş olduğu kaliteye yaklaşan video kalitesi sınıfında rakipsiz. 

1382710303_xllg-g2-review-6-624.jpg

Kamera arayüzünün tamamen LG mühendisleri tarafından özelleştirilen arayüzü çok geniş kullanım imkanı sunsa da Android 4.2.2 versiyonuyla birlikte çeşitli sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Özellikle Snapdragon 800 gibi çok güçlü bir işlemciye yakışmayan bir arayüzü olduğunu söyleyebiliriz. Bir çok yeniliğin de beraberin de geldiği kamera arayüzü kısa bir süre sonra gelecek Android 4.3 Jelly Bean güncellemesiyle birlikte çok rahat halledilebilecek bir yapıda.

Üstün ses ve Misafir Modu

1382711348_ses.jpg

LG G2, ses yönüyle de kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak için tasarlanmış. Yine LG mühendislerinin normal bir CD'den daha kaliteli ses sunmak için çalıştığı telefonda hem kaydederken hem de dinlerken yüksek kalite ses sunuluyor. FLAC ve WAV dosyaları için 24- it, 192 kHz Hi-Fi oynatmayı destekleyerek Studio Master dosyalarında bozulmaya neden olmayan bir yapıya sahip. Ek olarak, G2 gelişmiş gürültü engelleme özellikli çoklu mikrofon kayıt özelliğine sahiptir ve bu sayede gürültülü ortamlarda bile net ses kalitesini yakalar ve kaydeder. Müziklerinizi ve kayıtlarınızı Yüksek Ses Çözünürlüğüyle dinlenebilecek şekilde deneyimleyin.

1382711326_lg-g2-inceleme-00018.jpg

LG G2'nin tercih edilme sebepleri arasında en büyük detaylardan birisi de şüphesiz misafir modu olacak. Çocuklarımızı akıllı telefonlarımızı vermekte korktuğumuz bu dönemde LG G2 ile birlikte 2 farklı model oluşturup tekini çocuklarımıza özel olarak hazırlayabileceğimiz, bütün uygulamarı kendimiz seçeceğimiz yapıda eşsiz bir çoklu oturum seçeneği mevcut.


Üstün pil ömrü ve yüksek batarya gücü!

1382710939_g2f-7.jpg

LG G2, LG mühendislerinin hünerlerinin birarada toplandığı olağanüstü bir telefon olarak karşımızda. Bunu sizlere sunacağamız batarya ve geliştirilmesiyle de kanıtlayacağız. Telefonda statik olarak gelen 3000 mAh'lik batarya aynı segmentteki telefonlar karşısında ezici bir üstünlük sunuyor. LG G2, genel olarak phablet pazarında tercih edilen bu batarya ile kendisinden büyük boyutlu telefonlarla yarışabilir duruma geliyor. 

1382710918_xllg-g2-rear-camera.jpg

Peki bu kadar yüksek güce sahip batarya nasıl oldu da bu boyutlara sığdırılabildi. Phablet dünyasının en çok tercih edilen bataryalarından olan 3000 mAh'lik pil LG mühendislerini tarafından bileşenlerinin küçültüp sıkıştırılmasının ardından daha kompakt boyutlarda daha üstün performans sunmasıyla tamamlanmış oldu.

1382710928_g2f-18.jpg

Toplamda boş konumdayken G2'nin bataryası tamamen 2 saat 40 dakikada dolarken, sunduğu 10 saatlik kesintisiz konuşma süresiyle rakip akıllı telefonlarının çıtasını yükseltiyor. Yoğun kullanımlarda bile telefonun ömrünün 24 saatten aşağı inmediğini söylemek mümkün. Özellikle aktif bir akıllı telefon kullanıcıısı değilseniz 1.5 günü rahatlıkla çıkarabiliyorsunuz.


Knock On

Tek gereken, basit bir dokunuştur. Telefonunuzu elinize almadan, veya güç düğmesine basmadan ekranı aydınlatmak için tek yapmanız gereken G2'ye nazikçe iki kere dokunmaktır. G2 bu hareketi hissederek ekranı aydınlatır. Tuş kilidi otomatik olarak açılacaktır.

1382711886_knockon.jpg
Elleriniz doluyken veya telefonunuza yalnızca iki kere dokunabilecek durumdayken, G2 yükünüzü hafifletmenize yardımcı olacak. LG mühendislerinin harikalar yarattığı bu teknoloji çok tutuldu.

Ses Yakınlaştırma

Ses yakınlaştırma videonuzu kaydederken, kaydettiğiniz sese yakınlaşarak belirli bir ses kaynağını sıfırlamanızı sağlar. Ardından, yeniden oynattığınızda kaydettiğiniz sesi daha net duyabilirsiniz.


Fiyat Performans

1382710959_lg-g2-2-640x369.jpg

LG G2, Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 16GB ve 32GB olmak üzere 2 farklı modelle geçtiğimiz aylarda satışa sunuldu. G2 aynı zamanda uygun fiyatla göze çarpan akıllı telefonlar arasında. 16GB'lık modelinin 1599, 32GB'lık modelinin 1799 Türk Lira'sı olduğunu göz önüne alırsak, çok iyi giriş yaptığını söylememiz mümkün. 

1382710808_lg-g2-6-640x476.jpg

Fiyat Performans olarak 2013 yılının en iyi telefonu olarak değerlendirebileceğimiz LG G2, yeni bir akıllı telefon almak isteyenler ve 2.000 Türk Lirasının üzerinde para vermek istemeyenlerin ilk tercihi hatta seçeceği tek telefon olmalı. Özellikle güçlü donanımı ve şık tasarımıyla herhangi bir negatifi bulunmayan telefonun tek eksikliği fiziksel navigasyon tuşlarının bulunmaması. Tasarımın eşsiz olmasında en büyük paya sahip olan sabit Android tuşları kapasitif dokunmatik olarak konuçlandırılmış durumda. 

1382710557_lg-g2-ekran-goruntuleri-00015-1.jpg

Değiştirilebilir kapasitif tuşlar bu eksikliği de son derece aza indirgiyor. Özellikle kullanım bakımından Samsung kullanan bir kişi yerleşik olarak gelen tuş dizilimini kendi firmasının dizilimine göre değiştirebiliyor. Bu da yine LG mühendislerinin kullanıcıların rahatlığına sunmuş olduğu bir hizmet. Bir çok Android cihazı testten geçirdik kullandık kusursuz Android deneyimine rastladığımız, ilk telefonlardan birisi diyebiliriz. 

Teknolojioku olarak bu telefonu tavsiye ediyoruz. (Teknolojioku Notu: 10/95) Alternatif olarak sunabileceğimiz 3 adet telefon bulunuyor; Galaxy S4, HTC One ve Xperia Z.

LG G2 ile çekilmiş fotoğraflara ulaşmak için sonraki sayfalara göz gezdiriniz.

1382712253_g2cameraf-8.jpg

 


1382712269_g2cameraf-7.jpg


1382712280_g2cameraf-13.jpg


1382712289_g2cameraf-5.jpg


1382712299_g2cameraf-3.jpg


1382712308_g2cameraf-17.jpg


1382712326_g2cameraf-2.jpg


1382712349_g2cameraf-6.jpg

Bir sonraki sayfadan LG G2'nin test sonuçlarına göz atabilirsiniz.

1382711603_lg-g2-battery-2.png

1382711624_lg-g2-linpack-chart.png

 


1382711662_lg-g2-sunspider-chart2.png

1382711671_lg-g2-browsermark-chart.png


1382711680_lgg2glbench.png

1382711689_lg-g2-glbench-chart-eghythd.png


1382711746_lg-g2-an3d-chart.png

1382711755_lg-g2-basemarkx-chart.png