Lego Marvel's Avengers İnceleme

26 Ocak 2016 tarihinde piyasaya sürülen Lego Marvel's Avengers oyununu inceledik!

Lego Marvel's Avengers İnceleme

Daha önce Marvel kahramanlarıyla alakalı onlarca oyun piyasaya sürüldü. Aslında Marvel kahramanları ilk olarak 1960 yılında insanların hayatına yavaş yavaş sindire sindire girmeye başladı. Çizgi romanlar,kitaplar,filmler derken bilgisayar oyunları ile tam anlamıyla hayatımızın büyük bir parçası oldu. Çocukların oldukça ilgisini çeken Marvel kahramanları zamanla Lego oyuncakları haline de geldi. Ardından Marvel kahramanlarının normal bilgisayar oyunlarının yanı sıra birde Lego şeklindeki karakterlerinin de bilgisayar oyunu piyasaya sürüldü. Anlayacağınız Marvel kahramanaları legolardan oluşuyor ve bilgisayar oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

1455916637_1.jpg
Böylesine bir farklılık ilk olarak 2013'ün Kasım ayında Lego Marvel Super Heroes oyunuyla karşımıza çıkmıştı. Lego Marvel Super Heroes'un yoğun ilgi altında kalması üzerine de serinin ikinci oyunu Lego Marvel's Avengers 26 Ocak 2016 tarihinde Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Wii U, Nintendo 3DS ve Windows PC platformlarında piyasaya sürüldü. Tahmin edebileceğini üzere oyunun yayımcısı Warner Bross ve geliştiricisi TT Games.


Gelelim Lego Marvel's Avengers'ın içeriğinin nasıl olduğuna aslında bizi ilgilendiren mesele de bu. Çünkü oyuncular oyunun kim tarafından ne zaman yapıldığına ilk olarak nasıl ortaya çıktığını fazla dikkat etmez. Oyuna başlarlar ve bitirirler.Lego Marvel's Avengers açıkçası 7'den 70'e herkese hitap eden bir oyun değil. Hani bağzı oyunlar vardır ya her kesime hitap eder hatta bazen ailecek bile oynanır. İşte Lego Marvel's Avengers öyle bir oyun değil. Lego Marvel's Avengers için altı filmin birleşmesiyle oluşmuş bir oyun diyebiliriz. Bunlar: Marvel’s The Avengers, Marvel’s Avengers: Age of Ultron, Captain America: The First Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World ve Captain America: The Winter Soldier. Oyunda bu filmlerdeki konuşmaların aynısı alınmış, Yani oyundaki seslendirmeler filmdekiyle birebir aynı. Oyunu tam anlamıyla anlamanız için filmleri tek tek izlemenizi tavsiye ederim aksi taktirde oyundan pek zevk alabileceğinizi düşünmüyorum.

1455916745_5.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR>> 

Lego Marvel's Avengers'ın oynanışına bakacak olursak şunu söylemeliyim ki oyunun herkesin seveceği tarzdan bir oynanış tarzı yok. Evet Marvel harika sonuna kadar hayranıyız, evet kahramanlar lego haliyle bir bakımdan oldukça güzel ama malesef oynanış beklediğim gibi değil. Aslında bu benden kaynaklanan bir problem de olabilir veya oyunu yalnızca PC platformunda oynadığımdan dolayı da olabilir çünkü oyun yalnızca klavyeyle oynanıyor bende bu tür oyunlara pek alışık değilim.

Oyunda kahramanların boyutu daha önceki oyundan tahmin edebileceğiniz üzere oldukça küçük bunun nedeni ise kahramanların legolardan oluşması. Oyunda bütün kahramanları siz yönlendirebiliyorsunuz. Yani Iron Man oynarken "Tag" yönlendirme tuşuna bastığınızda Hulk olarak oyuna devam edebiliyorsunuz. Dilersenizde siz Iron Man oluyorsunuz ve ikinci bir kişi aynı bilgisayardan Hulk olarak oynayabiliyor. Ayarlardan tuşları kendinize göre istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz.

1455916892_bulmaca.jpg

Lego Marvel's Avengers'da kahramanlar tek başlarına düşmanlara karşı kombolar yapabiliyor. Bununla birlikte düşmanlara karşı iki kahraman güçlerini birleştirip kombo yapabilirler. Yine Iron Man ve Hulk üzerinden örnek verecek olursak, düşmanlar üzerinize doğru geldiğinde dostunuza doğru yaklaşıyorsunuz ve yönlendirme tuşları ile bir nevi ikili komboyu gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca oyunda etraftakieşyaları ve düşmanları kırıp döktüğünüzde küçük lego parçaları dökülüyor ve onları topluyorsunuz. Belirli bir toplamadan sonra çeşitli sıfatlara sahip olabliliyorsunuz. Lego Marvel's Avengers'ta önceki oyunda olduğu gibi geçilmesi gereken bağzı parkurlarda bulmaca sistemine başvurulmuş. Kısacası oyunu bitirmek için bir sürü bulmacayı çözmeniz gerekiyor. Oyunda tasarım bir lego oyununa göre oldukça kaliteli görünüyor. Kahramanların dizaynları itinayla yapılmış. Bu konuda oyunun geliştirici ekibi olan TT Games ekibine teşekkür etmek lazım.


Lego Marvel's Avengers'da görevleri başarıyla tamamlamanız oldukça kolay. Çünkü yukarıda ,sağda, solda sürekli neler yapmanız gerektiğine dair sizlere komutlar yağdırılıyor. Zaten oyunun toplamda 30 saatlik bir oynayış süresi var tadını çıkara çıkara oynayabilirsiniz. Oyunu Pc platformunda oynayacaklar için şöyle bir tavsiyede bulunmalıyım ki USB'li bir Joystick ile oyunu oynayın arkadaşlar. Çünkü oyun klavyeyle fazla sarmıyor. Warner Bross ve Lego'ya oyunculara böyle bir oyun sunduklarından dolayı teşekkür etmek lazım. Oyun 7'den 70'e herkese hitap etmese de zevle oynayabileceğiniz sürükleyici bir seri ama dediğim gibi filmleri izlemeden oyunu oynamaya başlamayın.
Oyunun içeriğinin yanında bir de sistem gereksinimlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Lego Marvel's Avengers'ın sistem gereksinimleri şöyle:


MINIMUM:
İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7/8/10
İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6600 (2.4 GHz) / AMD Phenom x4 9850 (2.5 GHz)
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: GeForce GT 430 (1024 MB)/ Radeon HD 6850 (1024 MB)
DirectX: Sürüm 9.0c
Depolama: 14 GB kullanılabilir alan

ÖNERILEN:
İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7/8/10
İşlemci: Intel i5, 4 x 2.6 GHz or AMD equivalent
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 480 or ATI Radeon HD 5850 or better, 1Gb RAM
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 14 GB kullanılabilir alan

 Marvel kahramanlarını farklı bir boyutta göreceğiniz Lego Marvel's Avengers oyununu çok geçmeden oynamanıı tavsiye ederim iyi günler dilerim:).

GRAFİK (8.2): Oyunun grafikleri bir Lego oyununa göre oldukça üst seviyede. Marvel kahramanlarına yakşır bir oyun olmuş.

SES VE MÜZİK(8.7): Oyundaki seslendirmeler filmlerdeki konuşmaların birebir aynısı olduğundan oyuncuların izlediklerini hatırlamasını sağlıyor bu da bir artı.

OYNANIŞ(8.0): Oyunun oynanışı diğer oyunlardan biraz farklı. Özellikle PC platformunu tercih edenler biraz zorlanabilir. Dediğim gibi Joystick şart :).

 İNCELEME PUANI: 8.3