Lenovo ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre %20 büyüdü

Dünya teknoloji devi Lenovo’nun 2015 ilk çeyrek finansal sonuçlarında yükselen kârlılık dikkat çekti.

Lenovo ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre %20 büyüdü

lDC’nin 2015 ilk rakamlarına göre dünya PC lideri Lenovo 2015 yılına çok iyi bir başlangıç yaptı. Lenovo yıldan yıla %20 büyüme ile 46 milyar dolarlık ciroya ulaştı. Alt kırılıma bakıldığı zaman ise gelirin %63’ünün PC’den, %25’inin mobil ürünlerinden, %9’unun ise diğer ürünlerden elde edildiği görüldü.

PC'de dünya teknoloji devi Lenovo 76 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla mobil pazarda dünya 3.’lüğününü korurken, 12 milyon tablet ve 600 bin server (sunucu) sevkiyatıyla yine 3’üncü sırada yer aldı.

1432758451_lenovovibex2.jpg

Aynı zamanda Lenovo, PC işinde de oldukça yüksek bir performans göstererek, güçlü kar oranları ile 2 senedir devam eden birinciliğini korudu ve 60 milyon sevkiyat gerçekleştirdi.

Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Lenovo güçlü ve dengeli bir performans sergilemeye devam ediyor. %20’lik bir büyüme ile 46 milyar dolarlık bir ciroya ulaşmış durumdayız. Lenovo yeni satın almalar ve tutarlı organik büyümeler ile üç koldan büyüyor.

1432758514_lenovo2bideapad2byoga-5.jpg

MobilÜrünler Grubu ve Girişim İşleri Grubu hızlı bir büyüme sergilerken; PC işi rekor pazar payı ve büyüyen karlılık oranı ile çok güçlü sonuçlar elde etmeye devam etti. PC işimiz rekor pazar payı ve büyüyen karlılık oranı ile çok iyi sonuçlar alıyor. Motorola Mobility’nin ve System x’in katkıları ile iyi bir büyüme ivmesi yakaladık. Bu alanda da zamanla PC gibi hızlı büyümeyi öngörüyoruz.”