Lenovo 'Sürdürülebilir Global 100' listesinde

Teknoloji devi Lenovo,“Dünyanın Sürdürülebilir 100 Şirketi Listesi”ne girdi.

Lenovo 'Sürdürülebilir Global 100' listesinde

Lenovo, sürdürülebilir yatırım kriterlerininin gerekliliklerini karşılayarak Şubat ayından itibaren “Global 100 Listesi”nde yerine aldı.

Yıllık olarak açıklanan Global 100 Endeksi’ne aday uluslararası şirketler, sosyal ve kurumsal 12 ayrı yönetim performansı kriterine göre değerlendiriliyor. Şirketler enerji tüketiminden su tüketimine, CEO’larından çalışanlarına prim ödemelerine, yönetim kurulu ve yöneticilerine kadar ayrıntılı bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Listeye 73’üncü sıradan giren Lenovo ayrıca bu yıl listeye giren tek Çin menşeili şirket oldu.

Global 100 Listesi 4 Bin 600 Şirket Arasından Oluşturuldu

Endeksi hazırlayan Corporate Knights araştırma şirketinin CEO’su Toby A.A.Heaps yaptığı açıklamada listeyi oluştururken ilk önce 4 bin 600 şirket arasından cirosu 2 milyar dolardan fazla sermayesi olan 900 şirket seçildiğini, daha sonra da bu 900 şirketin sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirildiği ve finalistlerin kendi kategorilerinde Global 100 listesini oluşturduğunu belirtti.

1427713070_lenovogroupceoyangyuanqing.jpg

Lenovo CEO’su Yang Yuanqing ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme düşüncemizin başarıyla değerlendirilmesinden onur duyduk. Tüketicilerimizi, yatırımcılarımızı ve çalışanlarımızı gururlandıracak olan, bu gelişimimizi devam ettirmemiz olacaktır.”

Global 100 Listesi’ne girerek Lenovo’nun Kurumsal Sürdürülebilirlik Felsefesi, Global Reporting Initiative (GRI) standartlarında 8’incisi yayınlanan yıllık sürdürülebilirlik raporunda da belirtildiği gibi kanıtlamış oldu. Lenovo’nun daha sürdürülebilir bir gelecek için dikkate aldığı adımlar şunları kapsıyor:

· Tüm yıl boyunca öğrencilere sunulan fırsatlar ile onları bilime, teknoloji mühendislik dallarına ve matematik disiplinlerine teşvik etmek.

· Lenovo’nun 10 yıllık girişimlerinden olan Scope 2 emisyonunu ile Gaz emisyon seralarını azaltmak

· “Gelecek Nesillere Umut Vakfı” (The Next Generation Hope Fundation) ile eğitim, girişimcilik, afetzede ve bölgesel sosyal yardım odaklı yatırım programlarını desteklemek.

· İnsan hakları, çalışan hakları, dış etkenler ve yolsuzluklara karşı Birleşmiş Milletler Küresel Anlaşması sınırlarında kalmak.