LG 4K ULTRA HD TV’ler ile tüm renkler hayat buluyor!

LG 4K ULTRA HD TV’ler sahip oldukları RGBW teknolojisi ile en gerçekçi 4K deneyimini yaşatıyor.

LG 4K ULTRA HD TV’ler ile  tüm renkler hayat buluyor!

LG Electronics, birçok farklı çözünürlük ve çerçeve seçeneklerine sahip genişletilmiş 2015 4K ULTRA HD TV ürün ailesiyle, kullanıcılara en üstün ULTRA HD teknolojisini sunmaktaki kararlılığını kanıtlıyor. LG, 4K ULTRA HD TV’leriyle ULTRA HD teknolojisinin geleneksel ekran teknolojisine olan üstünlüğünü ortaya koymanın yanı sıra mükemmel bir izleme deneyimiyle de geleceğin televizyonunu kullanıcılarına sunuyor.

RGBW (Kırmızı-Yeşil-Mavi-Beyaz) ULTRA HD Teknolojisi

LG’nin yeni 4K ULTRA HD TV ürün gamında yer alan UF6407 ve UF6807 serileri sahip oldukları RGBW teknolojisi ile geleneksel RGB LCD panellerindeki renk filtresine göre beyaz ara piksellerle koordineli bir şekilde çalışıyor. Geleneksel RGB LCD panelleri farklı renklerde ışık yayabilmek için renk filtresinde kırmızı, yeşil ve mavi ara pikseller kullanırken, RGBW UHD panel algoritması sayesinde herhangi bir UHD görüntü kaybı olmadan orijinal UHD çözünürlüğüne ulaşmaya olanak sağlıyor. Ayrıca, RGBW teknolojili ULTRA HD TV’ler sahip oldukları panel algoritması sayesinde, her bir ara pikseli kusursuz şekilde paylaşmanın yanında, normal ULTRA HD TV’lerle de eşit piksel sayısına sahip bulunuyor.

1443793162_lg4kuhdpanel.jpg

Üç renkli ara pikseller ile çalışan LG RGBW teknolojisi, temelde RGB panel tasarımı ile aynı özelliklere sahip olmanın yanında eklenen beyaz piksellerle bunu bir adım ileriye götürüyor. RGBW tabanlı paneller, kırmızı, yeşil ve beyaz gibi üç statik renk yerine sırasıyla devreden dört ara piksel (RGB, WRG, BWR, GBW) kullanıyor. RGBW panelleri 4K RGB panellerinin kullandığı (3840×3[RGB]×2160) ara piksellerle aynı 24 milyon 883 bin 200 (3840×3[RGB/WRG/BWR/GBW]×2160) maksimum ara piksel özelliğine sahip.

LG, RGBW Çözünürlükteki Uluslararası Standartları (ISO) karşılıyor

LG’nin RGBW metodu IDMS’in (Information Display Measurement Standart) 4K çözünürlük tanımını tamamen karşılıyor. ISO (International Organization for Standardization) çözünürlük standartlarını temel alan bu tanımlama aynı zamanda IDMS tarafından da uygulanıyor. Organizasyon “çözünürlük” terimini, sinyal girdilerine göre resim detaylarını işleyen ve “kontrast modülasyon metodu” (parlaklık çözünürlüğü) ile hesaplanabilen görüntüleme yeteneği olarak tanımlıyor. Parlaklığı değiştirebilecek hem yatay hem de dikey yönlerdeki piksellerin sayısı, dikey ve yatay olarak ölçülen piksel sayılarının çarpılmasıyla ortaya çıkıyor.

1443793214_lguf64.jpg

Kontrast modülasyon metodu kontrast farkıyla görülebilecek siyah/beyaz satır sayısını analiz ederek gerçekleştiriliyor (Beyaz satır, siyah satırdan en az 3 kat daha parlak olmalıdır). LG’nin RGBW teknolojisi, 3840’a 2160 satıra ulaşarak ISO tarafından belirlenen 4K görüntü tanımına da uygun bir şekilde çalışıyor.

LG RGBW panel TV’leri 4K ULTRA HD standartlarını karşılıyor

LG’nin RGBW panelinin 4K (3,840 x 2,160) çözünürlüğü ve toplamda sahip olduğu 24 milyon 883 bin 200 piksel ile 4K çözünürlük sunma konusunda Intertek (Birleşik Krallık), TÜV (Almanya), UL (Birleşik Devletler), CESI (Çin) ve JEITA (Japonya) tarafından sertifika almaya hak kazandı. Bunun yanında RGBW panelin gerçek 4K çözünürlüğe sahip olduğu ise ABD’li Underwaters Laboraties tarafından verilen UL sertifikasıyla da kanıtlanıyor. Ayrıca LG’nin yeni 4K ULTRA HD TV ürün ailesinde yer alan UF6407 ve UF687 modelleri, ülkemizde yakın zamanda TRT’nin başlattığı 4K yayının tüm standartlarına uygun olmakla birlikte kullanıcıların bu yayından kusursuz bir şekilde faydalanmalarını da sağlıyor.

Yüzde 37’ye varan enerji tasarrufu

RGBW teknolojisinin en çok öne çıkan faydaları arasında gelişmiş parlaklık ve enerji verimliliğini daha uygun fiyata sunması yer alıyor. RGBW panel fazladan sahip olduğu beyaz piksellerle görüntüleri çok daha parlak bir şekilde yansıtabiliyor. Bu sayede LG’nin RGBW teknolojisine sahip ULTRA HD TV’leri, benzer arka ışık koşullarında, geleneksel RGB ekranlara oranla yüzde 50 daha fazla ışık verirken, yüzde 37 oranında ise daha fazla enerji verimliliği sağlıyor.