LG biyometrik sensör üretti! Peki bununla ne yapacak?

LG giyilebilir ürünlere yatırım yapıyor!

LG biyometrik sensör üretti! Peki bununla ne yapacak?

Apple A7 yonga setini tanıttığında işlemci içine bir de M7 adı verieln bir bölüm eklediğini belirtmişti. Bu bölüm siz uyku halindeyken bile sizi takip edebilecek bir donanımdı ve özellikle giyilebilir ürünlerle akıll ıtelefonun optimizasyonunu sağlıyordu. Giyilebilir ürünlerin en büyük sorunu ise halen çözülemeyen sensör doğruluğudur. Bileğimizde taşıdığımız akıllı saatlerin ya da akıllı bilekliklerin adımlarımızı doğru saydığından ya da kalbimizi doğru ölçtüğünden emin olabiliyor muyuz?

Tabi ki hayır! Zira doğruluğu kabul edilseydi bu ürünler tıp alanında çoktan kullanılmaya başlanmıştı bile. LG Electronics bugün giyilebilir tekonojiler ile çalışabilecek bir biyometrik sensör geliştirdiğini duyudru. Bu sensörün en önemli özelliği ise akıllı telefonlarda bile kullanılabilecek olması.

1455803875_lg-optical-biometric-sensor.jpg

1mm kalınlığa sahip olan bu sensör muadil ürünlere göre %30 daha iyi bir performans gösterirken %20 daha az enerji tüketiyor. Bu sensörün bugün itibariyle tanıtılması ise bir raslantı olamaz; zira bu pazar günü yeni nesil G5 tanıtılacak ve tahminlermizce bu biyometrik sensör G5'te yer alıyor.

Bakalım LG, G5 ile birlikte bizlere neler sunacak?