LG dünyanın en büyük OLED ekranını tanıttı

LG Electronics Incheon Uluslararası Havaalanı’na özel olarak ürettiği dünyanın en büyük OLED ekranıyla milyonlarca yolcuyu OLED teknolojisinin büyülü dünyasına davet ediyor.

LG dünyanın en büyük OLED ekranını tanıttı

LG Electronics, dünyanın en büyük iki OLED ekranını Güney Kore’deki Incheon Uluslararası Havaalanı’nda görücüye çıkardı. Dev yapılara yönelik bu çapta çözümler üretebilmek adına dünyaca ünlü Fransız tasarım şirketi Wilmotte&Associes ile birlikte çalışmalar yapan LG Electronics, ödüllü havaalanının ana terminalini bu göz alıcı OLED ekranlar ile donattı.

1448100230_1448028241oledsignageincheonairport3.jpg

Havaalanında yolcuları bilgilendirmek için kullanılması planlanan ekranlar, her biri 55 inç boyutunda olan 140 tane Kavisli OLED panelin birleştirilmesiyle oluşturuldu. Toplam yüksekliği 13 metre genişliği ise 8 metre olan dünyanın en büyük OLED ekranları, gemilerde kullanılan büyük yük konteynerlerinin üç tanesinin toplamıyla aynı boyutta. Havaalanında kullanılan bu dev LG OLED ekranlar, OLED teknolojisinin kapasitesini aynen gökyüzünde izlemeye doyamadığımız havai fişek gösterileri kadar etkileyici bir şekilde tüm dünyaya kanıtlıyor. Bunun yanında OLED ekranlardaki her bir pikselin kendine özel ışıklandırma teknolojisine sahip olmasından dolayı, LED ekranlarda olduğu gibi arkadan yapılan yoğun bir ışıklandırmaya gerek duyulmuyor. Havaalanında kullanılan iki ekrana da eşsiz bir hafiflik ve esneklik sağlayan bu teknoloji sayesinde oldukça kolay bir şekilde tavana asılmaları da mümkün oluyor.

1448100254_1448028245oledsignageincheonairport1.jpg

Incheon Uluslararası Havaalanı Başkanı ve CEO’su Park Wan-su konuyla ilgili şunları söyledi: “LG’nin ürettiği yeni OLED ekranlarımız, havaalanımızın ününü tüm dünyaya duyuran teknolojik üstünlüğümüzle tam bir uyum içerisinde. Her yıl havaalanımızdan geçen milyonlarca yolcuya Kore’nin sahip olduğu üstün teknolojileri göstermek için sabırsızlanıyoruz. Bu dev OLED ekranlar ise bunun en güzel örneklerinden birisi” şeklinde konuştu.

LG Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Çözümler Bölümü Yöneticisi Ro Se-yong ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Dünyanın en büyük OLED ekranını üretmek gerçekten bizim için oldukça gurur verici bir gelişme. Buna ek olarak dünyanın her yerinden buraya yolu düşen milyonlarca yolcuya OLED’in büyülü dünyasını gösterebilmek de bizi oldukça heyecanlandırıyor. OLED teknolojisinin sağladığı yararları anlatmaktan öte kendi gözlerinizle görüp tecrübe etmenizi şiddetle öneriyoruz”.