LG G FLex Yazılı İnceleme

Bugün sizlere LG firmasının en ilginç ürünlerinden bir tanesi olan LG G Flex modelli ürünü inceleyeceğiz.

LG G FLex Yazılı İnceleme

Merhabalar sevgili ziyaretçilerimiz,

Bugün sizlere LG firmasının en ilginç ürünlerinden bir tanesi olan LG G Flex modelli ürünü inceleyeceğiz. Önce G Flex’in hiç de küçük bir cihaz olmadığını, 6 inç’lik boyutuyla “phablet” sınıfına girdiğini söyleyelim. Phablet diyoruz çünkü gerçek anlamda boyut olarak tablet ve telefon arasında kalmış bir cihaz. Telefonun bu boyutlara sahip olmasına rağmen kavisli bir ekrana sahip olması ise gerçekten şaşılası bir durum. Uzun zamandır birçok firmanın üzerinde çalıştığı esnek ekran teknolojisi için en çok yaklaşan firmalardan bir tanesi olan LG, piyasada satıştaki ürünleri ile şuanda esnek ekran alanında lider sayılabilir.  İsterseniz ürünün özelliklerine baktıktan sonra sizlere görsellerle ürünü anlatmaya başlayalım.

LG G Flex Özellikleri:

Telefonun öncelikle kutusunun çok ilginç olduğunu sizlere iletmeden geçemeyeceğim. Standart olarak piyasada bulunan ürünlerin çoğunun kutusu artık çok benzer tasarımlarda fakat LG bu üründe “Ben bu oyunu bozarım!” repliğinden etkilenmiş olması gerekiyor ki, kavisli bir yapıya sahip kutu üretmiş. Kutunun tasarım olarak bu ay içerisindeki gördüğümüz ürünlerdeki en ilginç kutu tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. 

Ürünün kutusunun alt kısımında ürüne ait bilgiler ve ürünün teknik özellikleri yazılmış durumda. Ürünün kutusunun alt kısımının bu kadar verimli kullanılması da takdir edilecek bir durum. 

Ürünün kutusunu açtığımızda öncelikle karşımıza LG Gflex çıkıyor ve telefonun yapı olarak kavisli olduğu direkt olarak belli oluyor. Ürünün 6 İnç büyüklüğündeki kavisli Curved P-OLED ekranı kutunun içerisinden ben ilginçliklerle doluyum diyerek bizlere sesleniyor.

Ürünü kaldırınca alt kısımından kendisini bir yay gibi atan bir kısım karşımıza çıkıyor. Bu kısımın hemen altından ürüne ait belgelerin kabloların bulunduğu kısım karşımıza çıkıyor. 

Bizlerin ürünü test ürünü olduğu için maalesef G şeklindeki iğnemiz çıkmadı. Ürünün kutu içeriğinde sim kartımızı takmak için kullanılan G şeklinde bir adet iğne sizler ürünü aldığınızda çıkacaktır.

Temsilidir.

Ürünün kutusunun içerisinden öncelikli olarak Quadbeat 2 kulaklık çıkıyor. Kulaklık bizlere gelen test ürününde maalesef yoktu fakat bizler daha önceleri bu kulaklığı LG G2′de inceleme fırsatı bulmuştuk. Ses bakımından piyasada çok sık rastlama imkanımız olmayan baslara ve tizlere dikkat edilerek tasarlanmış bir kulaklık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ürünün içerisinden çıkan bir diğer aksesuar ise ürünün data kablosu. USB 2.0 desteği sunan bu data kablosunu isterseniz veri transferleri sırasında isterseniz de G Flex’in bataryasını şarj ederken kullanabilirsiniz. LG Gflex’in 32 GB dahili depolama alanına bu kablo sayesinde istediğiniz verileri rahatlıkla aktarabilirsiniz.   

Ürünle birlikte 1 adette adaptör geliyor. Sizlerinde bildiği üzere artık akıllı telefonların büyük bir kısımı 2 parça halinde kablo üretiyor ve 2 adet kablo üretmekten kaçınıyorlar. Ürünün üzerinde bulunan 3500 mAh Li-Polymer kavisli bataryasının 2 gün gibi uzun bir süre sizi bu adaptörden kurtarıyor. 

Genellikle adaptörler dikdörtgen biçimde tasarlanıyor fakat LG bu konuda da sayısı az olan firmalar gibi adaptörün üst yüzeyine sadece giriş koymuş. 

LG G Flex içerisinde 1 adet kulanım kılavuzu çıkıyor fakat okuyan en son kişi dil desteği vermek için okumuştu o günden bu zamana kadar okuyan olduğunu sanmıyoruz. (Aç kapat düzelir.)

Ürünün öncelikle alt kısımından başlamak istiyorum. Ürünün alt kısımında bir adet LG logosu bulunuyor. Bu logo orada olmasa ekranın bir bütün olduğunu düşünebilirsiniz. Logonun G Flex’in rengi ile uyumlu olduğunu metal rengin bu ürüne farklı bir tat kattığını ürünü elinize aldığınız anda anlıyorsunuz. 

Üründe logonun hemen alt kısımında bir adet microusb girişi onun hemen yan kısımında mikrofon ve kulaklık girişi bulunuyor. Telefonlarda kulaklık ve şarj girişinin alt kısımda olmasını maalesef uygun görmüyoruz çünkü cebinize telefonu koyduğunuz zaman kablolar çok çabuk zarar görüyor. 

Ürünün üst yüzeyinde 2MP çözünürlüğünde HD bir ön kamera bulunuyor. Kameranın yanında ışık sensörü bulunan G Flex’de büyük bir ahizeye yer verilerek ekranla ürünün bütünlüğü sağlanmış durumda. 

Ürünün arka kısımının orta yüzeyinde LG G2 ile tanımış olduğumuz sihirli tuş bulunuyor. Sihirli tuş olarak adlandırılan bu tuşun hemen üst kısımında 13MP çözünürlüğünde bir adet kamera bulunuyor. Kamera ile çekilmiş fotoğrafları aşağıda görüyorsunuz.

Sihirli tuşun üzerinde ve alt kısımında 2 adet büyük tuşa yer veren LG bu tuşları ses kontrol ve kısa yollar için konumlandırmış durumda. Bu tuşlara istediğiniz atamaları yaparak kendi kısayol tuşlarınızı oluşturabilirsiniz. Ürünün kamerasının yan kısımında bulunan kuçük siyah nokta hakkında aklınızda soru işaretleri oluşmuş olabilir bu nokta telefonun içerisinde bulunan uzaktan kumanda uygulamasına bağlı bir nokta. Eski televizyonların kumandalarının üzerinde bulunan ledlerle aynı görevi alan bu tuş sizlerin televizyon, bilgisayar, klima gibi ev aletlerinizi uzaktan kontrol etmenize olanak sağlıyor. 

Telefonun üst yüzeyinde bir tuş bulunmuyor ve kavisli ekranın vermiş olduğu yapı sayesinde yere tam temas ediyor. 

Ürünün sol tarafında bir adet microsim yuvası bulunuyor. Yuvayı açmak için G harfi şeklinde bir adet iğne ürünün içerisinden çıkıyor. Ve ürüne sadece micro sim kart takabiliyorsunuz.   Ürünün Benchmark testleri:         CPU Z Ürün özellikleri:

Ürün Antutu üzerinden 33932 puan alıyor ve bu puan ile Samsung Galaxy Note 3 ve Xiaomi MI3 arasındaki yerini alıyor. Ürünün almış olduğu puanı hak ettiği doğrudur ve konumunun ben S5′den daha yukarıda olmasının gerektiğini düşünüyorum. 

Ürünün Basemark 2 üzerinden almış olduğu sonuç 1007 ve bu skor gerçekten çok iyi. Basemark Benchmark testleri arasında telefonları en çok yoran programdır ve çoğu akıllı telefon bu test sırasında kapanarak bu testten kalır.   

Ürünün 3DMARK üzerinden almış olduğu sonuçlar yukarıda görmüş olduğunuz gibidir. Ürün Sony’nin en büyük akıllı telefonlarından Z Ultra ile Discovery Elite arasında kıl payı duruyor. 3D MARK’a göre ürünün test sonuçlarına bakarsanız piyasadaki 2.300 TL civarlarındaki satış fiyatını hak etmediğini düşünebilirsiniz.

SONUÇ: Cep telefonunda ilgi çekici tasarımın yanı sıra yüksek performans arayan kullanıcılar LG G Flex’i edinmek isteyebilir. Ürünün arka kısımının ve ön yüzeyinin dayanıklı bir yapıya sahip olması nedeni ile bu ürünü dayanıklılığa önem veren kişiler içinde bir alternatif oluşturması gerektiğini söyleyebiliriz.