LG G2 yeni bir sertifikayla karşınızda!

LG’nin akıllı telefonu G2, doğa dostu özellikleriyle sürdürülebilirlik sertifikası almaya hak kazandı.

LG G2 yeni bir sertifikayla karşınızda!

Çevreye duyarlı ürünler geliştirmeyi ilke edinen LG Electronics, en yeni akıllı telefonu G2 ile UL Çevre ve Carbonfund.org Vakfı tarafından sürdürülebilirlik sertifikasına değer görüldü.

“Bu önemli sertifikaya sahip olmak bizim karbon ayak izimizi azaltmak için yaptığımız çabaların bir kanıtı olduğu gibi tüketicilerimizin güven duyabilecekleri önemli bilgiler de sağlıyor” diyen LG Electronics Başkan ve Teknolojiden Sorumlu Müdür Dr. Skott Ahn sözlerini şöyle sürdürdü: “LG G2 ile verdiğimiz çevresel sürdürülebilirlik taahhüdümüz LG ile yapabileceklerinizin sınırı olmadığının da bir göstergesi.” 

1387362443_copy-medium02.jpg

LG G2, üretim ve sevkiyat aşamalarını da kapsayan kapsamlı bir analizden sonra karbonsuz ürün olarak kabul edildi. UL’nin ECOLOGO sertifikası olan UL 110 (Mobil telefonlarda sürdürülebilirlik), telefonun tüm ömrü boyunca çevreye ve insan hayatına verdiği önemi gösteriyor. UL 110 aynı zamanda ürünün yaşam döngüsüne göre çevresel faktörleri değerlendiren bir üçüncü parti olan EPEAT için geliştirilmiş yeni bir cep telefonu kategorisinde yer alıyor. 

UL Çevre Başkanı Sara Greenstein, “UL’nin UL 100 standardına yönelik ECOLOGO sertifikası LG gibi markaların, ürünlerinin çevreye duyarlılık anlamında performansını göstermeleri için önem teşkil ediyor” dedi.