LG G3 Red Dot Tasarım Ödülünü kazandı

LG G3, 2014 Red Dot Tasarım Ödüllerinde üç farklı “En iyinin En iyisi” (Best of the Best) ödülü kazanarak kullanıcı deneyimi tasarımındaki liderliğini herkese gösterdi.

LG G3 Red Dot Tasarım Ödülünü kazandı

LG Electronics tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Red Dot Tasarım Ödüllerinde İletişim Tasarımı Kategorisinde toplamda dokuz ödül kazandı. Büyük beğeni toplayan LG G3’ün arasında Akıllı Klavye, Knock Code ve kullanıcı arayüzü(GUI) gibi birçok fonksiyonunu da bulunduran özellikleri “En iyinin En iyisi” kategorisinde ödüller kazandı. Aynı zamanda LG Electronics’in yenilikçi webOS Smart+ TV platformu benzersiz kullanıcı arayüzü ile izleyici deneyimine yaptığı katkılardan dolayı Red Dot jürisi tarafından ödüllendirildi.

Uluslararası alanda saygınlığa sahip Red Dot Tasarım Ödülleri, İletişim Tasarımı, Ürün Tasarımı ve Tasarım Konsepti olarak üç farklı kategoriyi kapsıyor. Sadece İletişim Tasarımı alanında 49 ülkeden 7 bin 96 farklı katılımcısı olan Red Dot Tasarım Ödülleri, iF Design Awards ve International Design Excellence Awards (IDEA) ile birlikte tasarım endüstrisindeki en önemli üç ödülden birisi.

LG G3’ün eşsiz özellikleri ile ödül üstüne ödül

LG Electronics’in Akıllı Sadelik konsepti ile geliştirdiği LG G3’ün tüm dünyaya tanıtılan üstün özelliklerinden olan; kullanıcıların yazım hatalarını yüzde 75 oranında düzelten LG Akıllı Klavye teknolojisi ile birlikte kolaylıkla ayarlanan ve kişiselleştirilmiş vuruş kodlarıyla üstün bir güvenlik sağlayan Knock Code özelliği LG G3’ün bu ödülü almasındaki en büyük etken. Diğer yandan, çok daha eğlenceli bir kullanıcı deneyimi sağlayan kullanıcı arayüzü (GUI) ise LG G3’ün ödüle doymayan özelliklerinden biri.

1408630947_lg-g3-uxred-dot-award.jpg

LG Smart TV’lerde webOS dönemi

LG Electronics aynı zamanda İletişim Tasarımı alanında webOS Smart+ TV platformunu da içeren altı tane daha ödül kazandı. LG Electronics’in yenilikçi webOS Smart+ TV platformu, canlı TV yayını, VoD hizmeti, bağlı cihazdaki bir medya içeriği fark etmeksizin kullanıcıların bir içerikten diğerine geçişini oldukça kolay ve hızlı bir şekilde sağlıyor. LG Electronics’in webOS uygulaması içerdiği kullanıcı dostu “BeanBird” maskotu yeni içeriklerin keşfedilmesinde sağladığı kolaylığın yanında oldukça kolay bir şekilde kurulumun ve bağlantıların gerçekleştirilmesini sağlıyor.

1408630960_lg-webos-tvred-dot-award.jpg

LG Electronics Teknoloji Bölümü Başkanı Dr. Skott Ahn konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Red Dot Tasarım Ödüllerinde kazandığımız kullanıcı arayüzü alanındaki mükemmellik ödülü, kullanıcı deneyimi üzerine yaptığımız çalışmalarla yarattığımız değer anlamında bizim için büyük önem taşıyor. LG Electronics’in kullanıcı deneyimi konusundaki gelişmiş çözümleri, kullanıcıların günlük ihtiyaçlarını karşılarken teknolojiyi nasıl kullandıklarını dinlemek, öğrenmek ve anlamak konusundaki istekliliğinden kaynaklanıyor. Kullanıcılarımızın yaşam kalitesini yükseltecek çözümler üretmeye devam edeceğiz.”