LG G3'ün arayüzü ve kamera uygulaması artık tüm LG cihazlarda kullanılabilecek

LG Electronics, LG G3 ile birlikte büyük beğeni toplayan sadeleştirilmiş kamera uygulaması ve gelişmiş akıllı klavye özelliklerini giriş ve orta seviye akıllı telefon ve tabletlerinde de standart hale getiriyor.

LG G3'ün arayüzü ve kamera uygulaması artık tüm LG cihazlarda kullanılabilecek

LG Electronics, giriş seviyesinden ileri seviyeye kadar bütün mobil ürün gamında kullanıcılarına istikrarlı ve aynı kalitede kullanıcı deneyimi sunabilmek için çalışıyor. Bu amaç doğrultusunda yeni LG G3 ile ortaya çıkan tescilli kullanıcı deneyimlerini bu yılın ikinci yarısından itibaren piyasaya sürülecek bütün giriş ve orta seviye akıllı telefon ve tabletlerinde de kullanıma sunacak. Bunun geriye dönük mobil cihazlarda kullanılması konusu ise şimdilk tam bir muamma.

Mayıs ayında tüm dünyaya yapılan tanıtımıyla birlikte hem kullanıcılardan hem de endüstri profesyonellerinden yoğun ilgi gören Kullanıcı deneyimleri, aynı zamanda sağladığı eğlenceli kullanıcı deneyimiyle LG G3’e Red Dot İletişim Tasarımı Ödülleri 2014’te üç farklı alanda “En İyinin En İyisi” ödülü kazandırdı.

Tüm LG cihazlarda fotoğraf çekim modları daha da kolaylaşacak

Bu yeni uygulamayla birlikte tüm giriş ve orta seviye LG akıllı telefonlarda kullanıcı deneyimlerinin sağladığı sadeleştirilmiş kamera ile arayüzde sadece kullanıcıların en çok tercih ettiği menüler gösterilecek. Özel anları hızlı bir şekilde ekranın herhangi bir yerine dokunarak tek bir hareketle yakalamalarını sağlayarak iki adımlı işlemlere göre zaman tasarrufu sağlayan Touch&Shoot ise en önemli kamera özelliklerinden birisi olarak öne çıkıyor. Gesture Shot ise selfie çekimini keyifli ve kolay bir hale getiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı kameraya eliyle yaptığı açma kapama hareketiyle üç saniyelik geri sayımı başlatarak oldukça net ve parlak selfieler çekebiliyor. Clean View ise kullanıcılara tamamen düzenli ve menü ikonları içermeyen sade bir ön izleme özelliği sunuyor.

1409128612_selfie-g3-640x361.jpg

LG G3'ün Akıllı Klavyesi ile yazım hataları yüzde 75 azalırken bu özellik diğer cihazlarda da kullanılabilecek.

Diğer kullanıcı deneyimi olarak öne çıkan Akıllı Klavye ise, kullanıcıların yazım hatalarını yüzde 75 oranında düzeltiyor ve kullanıcının ne yazacağını tahmin edecek şekilde yazma alışkanlıklarını analiz ediyor. Aynı zamanda klavye boyutu kullanıcının eli ve parmaklarına daha fazla uyum sağlayacak şekilde büyütülüp küçültülebiliyor. Ekranın üstünde görüntülenen sözcük tavsiyeleri ise kullanıcının tek bir parmak hareketiyle yazıya eklenebiliyor. Yazım hızını artırmak için özel tuşlara kişisel kullanıma göre değişik semboller atanabiliyor. Boşluk tuşuna uzun süre basmak ya da sağa ve sola yapılan parmak hareketleri ile yazıyı düzenleme işlemi oldukça hızlı gerçekleştirilebiliyor.

1409128664_lg-g3-keyboard.jpg

LG kendi ekosistemini oluşturmak adına büyük bir adım atmış gibi görünüyor. Bu özelliklerin tüm LG telefonlarda kullanılmasıyla birlikte standart bir arayüze sahip olacak olan LG böylelikle özellikle yazılım tarafında büyük bir yeniliğe de imza atıyor.