LG G4 Pro için son iddialar: 5.8 inç Quad HD ekran ve ikili arka kamera

LG'nin "premium" metal kasaya sahip olacak akıllı telefonu LG G4 Pro güçlü bir donanımı beraberinde getirebilir.

LG G4 Pro için son iddialar: 5.8 inç Quad HD ekran ve ikili arka kamera

LG yetkililerce ilkbahar aylarında dillendirilen “süper birinci sınıf”  akıllı telefon LG G4 Pro bir kez daha gündeme geldi. Yılın son çeyreğinde tanıtılması beklenen phablet akıllı telefona ilişkin son bilgiler Güney Kore medyasından geldi.

Güney Kore medyasında LG’nin kahraman telefonu olarak dillendirilen LG G4 Pro’da 5.8 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü IPS LCD ekranı beraberinde getirecek. Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+ ve iPhone 6S Plus ile sıkı bir rekabete girişecek LG G4 Pro’nun işlemci biriminde Snapdragon 810 ya da Snapdragon 820 yer alacak.

Telefonun yılın son çeyreğinde çıkış yapacak olması Snapdragon 820’yi bir adım öne çıkarıyor. Hatırlayacak olursak; Güney Koreli üretici bu yılın başında Snapdragon 810 işlemcili ilk telefonu  (LG G Flex 2) duyuran üretici olmuştu.

LG'nin metal kasa kullanacağı ilk akıllı telefon olma özelliğini gösterecek LG G4 Pro’da iki arka kamera yer alacak. İkinci kamera muhtemelen derinlik ya da 3D özelliği için kullanılacak. Arka bölümdeki ana kamera ise 27MP çözünürlüklü olacak. Güney Koreli üretici 2011 yılında iki arka kameraya sahip Optimus 3D P920 akıllı telefonu duyurmuştu.

LG G4 Pro’da ayrıca 4GB LPDDR4 RAM , 32/64GB artırılabilir depolama ve 8MP ön kameranın yer alması bekleniyor.