LG G4 satışa sunulmadan LG G5 dedikoduları geldi

LG G5 bu özellikle geleblir.

LG G4 satışa sunulmadan LG G5 dedikoduları geldi

Iris tanıma teknolojisi mobil pazarda bir sonraki en iyi şey olma konusunda büyük bir potansiyele sahip. LG tarafından gelen son söylentiler, Koreli üreticinin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunda büyük olasılıkla bir göz tarama özelliğine yer vereceği yönünde. Bu durumda LG G5 kullanıcıları telefonu açarken gözlerini daha açık tutmaları gerekecek demektir.

Söylendiğine göre LG, 2016’nın ilk yarısında tanıtılması planlanan LG G5 modeline  iris tanıma teknolojisini entegre etmek için Kore merkezli biyometri firması Irience ile çalışmalara başladı. Irience firması zaten akıllı telefon için donanım modülü üzerinde çalışmalarını tamamladığını ve artık 12in (30cm) olan tanıma aralığını 20in (50cm) boyutuna  artırmak için uğraştıklarını söyledi. LG rakip firmalara karşı  taktik olarak akıllı telefonlarında tasarımı ve işlevselliği ayırt etmeyi benimsedi ve bu son üç yıldır piyasaya sürdüğü G-serisi ile bunu kanıtladı.

1432824173_biometriceyescan.jpg

Muhtemelen 2016 model LG amiral gemisinde bu özelliği görebileceğiz ancak bu teknoloji LG G5 ile ilk olmayacak. Çünkü  VIVO X5 Pro ve Fujitsu Arrows NX F-04G adlı telefonlar göz tarama özelliği ile bu yıl piyasada olacaklar.