LG G4'te kökten bir değişim yaşanacak

LG G4'ün tasarım ve donanımında yeni gelişmeler bizleri bekliyor.

LG G4'te kökten bir değişim yaşanacak

Gözler bir süredir Dünya Mobil Kongresi’nde tanıtılan ürünlere çevrilmiş durumda. Mobil dünyasının güçlü üreticilerinden HTC One M9’u, Samsung ise Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerini kullanıcıların beğenisine sundu. Kamuoyu tam da bu telefonlara yoğunlaşmışken, LG cephesinden gelen bir açıklama bizlere G4’ü hatırlattı.

LG G3’ün iPhone 6 ile birlikte 2014’ün en iyi akıllı telefonu seçildiği MWC 2015 etkinliğinde konuşan LG’nin Mobil Başkanı Cho Juno nisan ya da mayıs ayında tanıtılması beklenen G4’de dair önemli açıklamalarda bulundu.

Juno, LG G4’te G3’ten tamamen farklı bir malzeme kullanılacağının altını çizdi. Son dönemde Samsung’un da metal malzemeye yönelmesinin ardından G4’te metal kasanın kullanımı sürpriz olmayacaktır. Dahası LG yeni nesil amiral gemisinde kendi geliştirdiği bir işlemci kullanmayı planlıyor. Nuclun işlemcisinde yaşanan fiyaskodan sonra LG’nin yeni nesil işlemcide işleri daha sıkı tuttuğu malum. Şirketin geliştirdiği yeni işlemci LG G4’e yetişir mi şu an için bilinmiyor. Yetişmediği takdirde LG G4’te 64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisini göreceğiz.

LG G4'e dair gelişmeler bunlarla sınırlı değil. Cho Juno LG'nin yeni bir arayüz üzerinde çalıştığını ve  LG G4 öncesi LG UX 4 arayüzünün tanıtılacağını açıkladı. Güney Koreli firma muhtemelen yeni arayüzü tasarımda noktasında elden geçirecek ve yeni özelliklerle donatacak. G4’te karşımıza çıkacak yeniliklerden biri de LG’nin yeni mobil ödeme sistemi olabilir.

Cho Juno ayrıca Samsung’un yeni nesil amiral gemisi Galaxy S6’ya dair de açıklamalarda bulundu. Juno’ya göre Samsung Galaxy S6’da iyi bir iş çıkarmışa benziyor.