LG G5 bazı ülkelerde Snapdragon 652 işlemcisiyle satışa sunulacak

Son gelen haberler LG'nin bazı ülkelerde Snapdragon 652 işlemcisiyle satışa sunulacağı yönünde. LG G5 Türkiye'ye hangi işlemciyle gelecek?

LG G5 bazı ülkelerde Snapdragon 652 işlemcisiyle satışa sunulacak

LG’nin çiçeği burnunda amiral gemisi telefonu G5 son gelen haberlere göre bazı ülkelerde daha düşük performans gösteren bir işlemci eşliğinde satışa sunulacak. İspanyolca yayın yapan pisapapeles sitesinde yayınlanan ve halihazırda birçok teknolojisi sitesinde yer alan habere göre LG G5, Güney Amerika ülkelerinde daha düşük bir donanımla satışa sunulacak.

LG G5 global pazarda (Avrupa, ABD, Güney Kore ve diğer önemli pazarlarda) Snapdragon 820, 4GB LPDDR4 RAM ve artırılabilir 32GB dahili depolama şeklinde piyasada olacak. LG G5’in Güney Amerika versiyonunda ise sekiz çekirdekli Snapdragon 652 işlemcisi yer alacak. Üstelik telefon 3GB LPDDR3 RAM ile gelecek.

1456556271_lg-g5-primer-plano-pantalla.jpg

Snapdragon 652 her ne kadar orta segmentin en iddialı işlemci çözümlerinden biri olsa da, Snadpragon 820 ile aralarında kıyaslanmayacak derece fark mevcut. Üstelik G5’in Güney Kore versiyonunda daha düşük ve daha eski bir bellek teknolojisi kullanılacak.

LG G5’in Güney Kore versiyonu ayrıca LG 360 VR sanal gerçeklik gözlüğünü çalıştırmayacak. Snadpragon 652’ye eşlik eden Adreno 510 GPU ve 3GB RAM, LG 360 VR’da akıcı bir oyun deneyimi sunmaya yetmiyor anlaşılan.

Konuya ilişkin henüz LG cephesinden yapılan resmi bir açılama yok. Gelen haberler alım gücü ve pazardaki kullanıcıların sanal gerçeklik gözlüğüne pek ilgi göstermemesinden kaynaklı şirketin böyle bir strateji geliştirdiği yönünde. 

Son olarak; Alcatel’in Idol 4s modeli de Quad HD çözünürlüklü ekrana sahip ve Snapdragon 652 işlemcisinden güç alıyor. Telefon aynı zamanda Google Cardboard tarzı bir sanal gerçeklik gözlüğü eşliğinde satışa sunuluyor.