LG G5'in göz kamaştıran konsepti [video] ve muhtemel özellikler

LG G5 modeliyle felsefesini değiştiriyor.

LG G5'in göz kamaştıran konsepti [video]  ve muhtemel özellikler

LG G5 için henüz erken ama Güney Koreli firmanın bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu için oldukça iddialı bir konsept çalışması yayınlandı. Konsept çalışması LG’nin G serisi akıllı telefonlarının en yenisi ve iyisini tanıtmaya hazırlandığını gösteriyor. Azalan satış grafiğini tekrar yukarılara çekmek isteyen ve piyasadaki yerini sağlamlaştırmaya çalışan LG, yavaş ama emin adımlarla LG G5’i hazırlıyor. G4’ü 2015 yılının ilk yarısında tanıtan LG’nin G5 modelini de tıpkı selefi gibi 2016 yılının ilk yarısında tanıtması bekleniyor.

LG, G4 ile mobil dünyasında istediğini patlamayı yapamasa da, 2016 yılı için beklentileri yüksek tutuyor ve akıllı telefon pazarına olan yatırımlarını artırıyor. 2016 yılı için tüm beklentilerini G5’e bağlayan LG, amiral gemisi modeli için yeni bir kasa tasarımı ile geleceğe benziyor. LG daha önceki modellerinde plastik ve deri kaplamalı kasa tasarımları yaparken, G5’te bu özelliğini terk ederek metal kasaya döneceği gelen bilgiler arasında.

Dilerseniz aşağıda ve diğer sayfalarda LG G5'in muhtemel özelliklerine ve konsept videosuna bakabilirsiniz.

KASA TASARIMI

Güçlü donanımsal özelliklerinin yanında tasarım konusunda her zaman estetikten yana olan LG, bu seçimi mobil dünyasında önemli bir pay kaybetmesine sebep oldu. Kullanıcıların artık dayanıklı telefona rağbet etmeleri mobil dünyası devlerinin artık amiral gemisi modellerinde metal kasaya dönmesine neden oldu. Samsung Galaxy S6, Galaxy A ve Note serilerinde (Note 5 de metal kasayla gelecek) bunu çok net bir şekilde görüyoruz. LG de kasa tasarımındaki felsefesini değiştirerek G5 için alüminyum kaplama bir kasa ile geleceğe benziyor.

1438013815_1.jpg

EKRAN

LG G4’te 5.5 inç ekran genişliğini kullanan LG, G5 modelinde kullanıcıları tatmin edeceğe benziyor. LG G5 modelinde 5.5 inç ekran genişliğinin yanında ekran çözünürlüğü 2K olacak. Açıkçası mobil piyasasında önümüzdeki yılda da üst düzey telefonlarda yaygın şekilde Quad HD çözünürlüğü göreceğiz. 

1438013820_2.jpg

İŞLEMCİ, RAM, DEPOLAMA

LG G5’e Qualcomm’un detaylı henüz tam olarak bilinmeyen Snapdragon 820 yongaseti güç verecek. Dört çekirdekli olacağı iddia edilen işlemcisinin 2.9 GHz frekanz hızları ulaştığı yönünde haberle karşılaştık.  RAM tarafında bu defa 4GB'ı göreceğiz. Bu güçlü donanımsal özelliklerinin yanında LG'nin G5'i 32 ve 64GB dahili depolama alanı ile satışa çıkarması muhtemel görünüyor Tabii hafıza kart desteğini unutmamak gerekiyor. G5’te ayrıca 2016 yılının en güncel Android işletim sistemi (O dönem Android M başka bir ifadeyle Android 5.2) yer alacak.

1438013832_3.jpg

KAMERA

G4 modelinde 16MP gibi yüksek çözünürlüklü bir kamera kullanan LG, G5’te çıtasını iyice yükselterek 20MP çözünürlüğünde bir sensöre yer verecektir. Böyle güçlü kameranın yanında LG G5’te 3D özelliğinin yer alması da bekleniyor.. G5’te otomatik odaklanma, dijital görüntü sabitleme, çift LED flaş gibi standart özelliklerin yanında büyük olasılıkla 4K video kaydı özelliği olacak. Selfie sevenler için geniş açılı 8MP çözünürlüğünde bir kamera yer alacak.

1438013849_4.jpg

PİL

Snapdragon 820 işlemci, 2K çözünürlüğünde ekran ve 4G B RAM kapasitesiyle gelecek G5'te düşük kapasiteli bir pilin kullanılması açıkçası hayal kırıklığı olacaktır. Güney Koreli firma hem G3 hem de G4'te G2'nin pil başarısını yakalayamadı. LG G5 3.000 ila 3.500 mAh arasında bir pilin yer alması bekleniyor. Ayrıca LG G5 için kablosuz şarj özelliğinin de olacağı gelen bilgiler arasında.