LG G6'da bu özellikler de olacak!

LG'nin sıradaki amiral gemisi LG G6 hakkında yeni bilgiler geldi. LG G6 hangi özelliklerle gelecek?

LG G6'da bu özellikler de olacak!

LG’nin bir sonraki amiral gemisinin adının LG G6 olması bekleniyor. Bunu anlamak zaten zor bir şey değil. Zor olan telefonun tanıtılmadan özelliklerinin ne olacağını bilmek. LG resmen ilan edene kadar LG G6 özelliklerini kesin olarak bilemeyeceğiz ancak, gelen sızıntı bilgiler yüzde yüz olmasa bile telefonun özellikleri hakkında fikirler verebiliyor. Yeni gelen raporlar yine LG G6 özelliklerine ışık tutuyor.

LG G6 su geçirmez olacak

Bugün yayınlanan bir rapora göre LG G6 su geçirmez tasarıma sahip olacak. Bir LG yetkilisi, özellikle Japonya’da nemli ve yağışlı hava nedeniyle bu konuda yüksek bir talep olduğunu belirtti. Raporda, su geçirmez özelliğin mevcut amiral gemisi LG G5’de olan modüler tasarım ve değiştirilebilir pilin sonu olabileceği belirtilmiş.

1481007563_lg-g6.jpg

LG’nin yeni amiral gemisinde Samsung’a göre daha kaliteli su yalıtım kullanacağı söyleniyor. 3M, su geçirmez el cihazları için Samsung tarafından kullanılan bandı üretirken, Hitachi, Henkel ve 3M gibi şirketler, LG ile su yalıtım bantları ile ilgili sözleşme yapmak için yarışıyorlar.

LG G6'da kablosuz şarj özelliği olacak

Su geçirmez tasarımının yanı sıra LG G6’da olacağı iddia edilen bir özellikte kablosuz şarj ve LG Pay desteği. LG Pay üreticinin mobil ödeme servisi olarak işlem yapacak. Samsung Pay gibi LG Pay,  NFC özelliğini kullanacak ve Magnetic Secure Transmission (MST) ile bir şarj kartını yetkilendirecek.

 MST hizmeti, NFC içermeyen mağazalarda bile küresel perakende satış noktalarında % 90’nın üzerinde kullanılabiliyor.

LG G5, geçtiğimiz MWC sırasında açıklandı ve önümüzdeki yıl aynı tarihlerde LG G6’nın gelmesi muhtemel olarak görülüyor.