LG'nin 7 Ağustos'ta tanıtacağı telefonlar!

Ağuston ayında New York'ta düzenlenecek etkinlikte tanıtılması planlanan telefonlar netleşiyor.

LG'nin 7 Ağustos'ta tanıtacağı telefonlar!

Mobil dünyasında Samsung ve Apple’ın ardından üçüncü sırada yer alan LG’nin önümüzdeki dönemde de yerini korumak için Huawei, ZTE ve Sony ile ciddi bir rekabet içerisinde olacağı görülüyor. Şirket güncelleme noktasında kötü olan imajını da son dönemde bir hayli düzeltirken, 7 Ağustos’ta New York’ta tanıtımı gerçekleşecek telefonlar da netleşmeye başladı. Etkinliğin en dikkat çeken telefonu kuşkusuz Optimus G2 olacak. Kısa süre önce yapılan yazılı basın açıklamasında Qualcomm ile işbirliğinin sürdürüleceği ve yeni nesil Optimus G modelinde 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisinin yer bulacağı açıklanmıştı. Halihazırda en güçlü işlemciyle donatılacak telefonda Adreno 330 grafik birimi, 2GB RAM, 13MP çözünürlüklü arka kamera, 5.2-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü True IPS ekran ve Android 4.2.2 öne çıkan diğer teknik özellikler olacak.

1371880906_lg-optimus-l9ii1.jpg

Etkinlik kapsamında tanıtılacak bir diğer telefon ise bir süre görseli sızdırılan Optimus L9 II olacak. 4.7-inç boyutunda HD çözünürlüklü bir ekranın yer bulacağı telefonda 1.4GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 2GB RAM, NFC ve Android 4.1.2 gibi orta sınıf detayların yer alması bekleniyor. Şirketin karşımıza çıkaracağı bir diğer telefon ise giriş seviyesini hedef alacak. D500 olarak adlandırılan telefonda bir süre önce tanıtılan Snapdragon 200 işlemcilerden birinin yer alması bekleniyor. LTE desteğini giriş seviyesi modellerinde sunmaya devam eden LG, D500 adlı modelinde de hızlı ağ desteğini barındıracak. Bluetooth 4.0, 3MP çözünürlüklü kamera, Android 4.1.2, Adreno 302 grafik birimi ve ekran boyutu henüz netlik kazanmayan 540 x 960p çözünürlüklü bir ekran telefona dair sayabileceğimiz diğer teknik özellikler arasında yer alıyor.

Eylül ayında gerçekleşecek IFA Berlin etkinliğinde Galaxy Note III’ün ve yine farklı üreticilerin amiral gemi modellerinin tanıtımları bekleniyor. LG de bu noktada daha erkan bir tarihte ürünlerini tanıtarak rakiplerinin önünde olmayı hedefleyecek.