LINE Online ve Offline Arasındaki Sınırları Kaldırıyor

LINE, Japonya’da sunulması planlanan uygulama üzerinden taksi çağırma, harita, blog oluşturma, ücretli resmi hesaplar, müzik dinleme ve yemek sipariş etme gibi özelliklerin yanı sıra küresel hizmetleri ile de dünyanın bir numaralı mobil platformu olmayı h

LINE Online ve Offline Arasındaki Sınırları Kaldırıyor

 

560 milyon kullanıcısıyla dünyanın en büyük mobil platformlarından biri olan LINE, mevcut ve yeni ticari girişimlerini sunmak için LINE Conference Tokyo 2014’e ev sahipliği yaptı. LINE’ın en güncel bilgilerinin ve başarılarının duyurulduğu konferansta 560 milyonu geçen kullanıcı sayısının yanı sıra ilk defa aktif kullanıcı sayısı hakkında da bilgi verildi. Yeni açıklanan bilgilere göre LINE’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 170 milyona yaklaştı. LINE gelecek planlarından bahsederken hedeflerinin online (çevrimiçi) ve offline (çevrimdışı) arasındaki sınırları kaldırarak “yaşam” teması altında yeni hizmetler ve ticari fikirlerle günlük hayata daha fazla entegre olmayı hedeflediğini ifade etti.

1413379868_line-conference-tokyo-2014opening-ceremony.jpg

 

LINE şu anda sadece Japonya’da sunulması planlanan uygulama üzerinden taksi çağırma, harita, blog oluşturma, ücretli resmi hesaplar, müzik dinleme ve yemek sipariş etme gibi özelliklerin yanı sıra küresel hizmetleri ile de dünyanın bir numaralı mobil platformu olmayı hedefliyor.

 

LINE PAY ile alışveriş kavramı değişiyor

1413379834_line-pay.jpg

 

2014 sonuna doğru tüm dünyada hizmete sunulması planlanan LINE PAY, iPhone ve Android akıllı telefonlarda LINE uygulamasını kullanarak çeşitli hizmetlere ait ücretlerin ödenmesini sağlıyor. Ödemeler hesabın bir kredi kartıyla bağlanmasıyla ya da anlaşmalı bankalardan hesaba para yüklenerek yapılabilecek. LINE’ın eşsiz özellikleri sayesinde “Share Payment” özelliğini kullanan LINE kullanıcıları aldıkları ürün ya da hizmetlerin ücretini arkadaşlarına paylaştırabilecek. Ayrıca kullanıcılar “Send Money” özelliğini kullanarak arkadaşlarının banka hesaplarına para gönderebilecekler. “Withdrawal” özelliği sayesinde ise kullanıcılar gönderilen parayı hesaplarının bağlı olduğu banka hesaplarına aktarabilecekler. Üç farklı güvenlik önleminin alındığı serviste; LINE hesabının dışında bir şifre ikinci güvenlik önlemi olarak yer alacak. Ayrıca şifreyi görüntülemek için Apple Touch ID ile parmak izi teyidinin yanı sıra bilgisayar üzerinden yapılacak işlemlerde akıllı telefon teyidi zorunlu olacak.

1413379853_line-taxi.jpg

 

Güncel Rakamlarla LINE (9 Ekim 2014 itibariyle):

Kayıtlı kullanıcı sayısı: 560 milyon

Japonya 54 milyon, Tayland 33 milyon, Endonezya 30 milyon, İspanya 18 milyon, Tayvan 17 milyon

Aylık aktif kullanıcı sayısı: 170 milyon

Mesaj ve sticker’larla iletişim:

  • Bir günde gerçekleşen en yüksek iletişim hacmi (video ve fotoğraflar dahil): 13 milyar mesaj (Eylül 2013’den beri %87 artış)

  • Bir günde gerçekleşen en yüksek ücretsiz sesli ve görüntülü arama: 36 milyon (Eylül 2013’den beri %120 artış)

Timeline özelliğinin kullanımı: Günlük iletişim miktarı (iletiler, beğenme ve yorumlar): 160 milyon (Ağustos 2013’ten beri %202 artış)

Sticker kullanımı:

  • Bir günde gerçekleşen en yüksek sticker gönderim ve alımı: 1.8 milyardan fazla

  • Toplam 20 bin sticker seti bulunuyor.

LINE Creators Market

  • 230 binden fazla kayıtlı sticker yaratıcısı var

  • 139 ülkeden sticker yaratıcısı var

  • Şu anda 418 binden fazla set satışta

  • En çok indirilen 10 sticker setinin ortalama geliri: 30.9 milyon JPY (8 Mayıs 2014 – 30 Eylül 2014 arasında)

LINE’ın 2014’ün ikinci çeyreği iş geliri (Nisan-Haziran): 18,2 milyar JPY (Önceki yılın aynı çeyreğine oranla %146 artış)