LinkedIn şifrenizi sıfırlayın!

İş dünyasının popüler sosyal ağı LinkedIn, üyelerine şifre sıfırlama uyarısı yaptı.

LinkedIn şifrenizi sıfırlayın!

Profesyonel yaşamın olmazsa olmaz sosyal ağı olan LinkedIn geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğradı. Yapılan saldırının muhtemelen pishing yani oltalama adı verilen bir siber saldırı olduğu tahmin ediliyor. Bu siber saldırı türünde kullanıcıya e-posta ile bir mesaj gönderiliyor. Bu mesajda sahte bir internet sayfasına link yer alıyor. Kullanıcı hedeflenen sayfaya benzer sahte sayfada kullanıcı adı ve bilgilerini girdiğinde şifresi ele geçirilmiş oluyor.

Saldırı ile ilgili çok fazla detaylar verilmezken firma üyelerine gönderdiği yazılı uyarı ile şifrelerini sıfırlamaları konusunda uyarıda bulundu. Firma bütün üyelerine gönderdiği şifre uyarısında aşğıdaki bilgilere yer verdi:

Merhaba,
LinkedIn’i mümkün olan en iyi şekilde kullanmanız ve hesap bilgilerinizin güvende olduğundan emin olmak için, düzenli olarak sitemizi ve İnterneti denetliyoruz.

LinkedIn hesabınızın, LinkedIn dışından gelen potansiyel bir tehlike altında olduğunu belirledik. Güvenliğinizi sağlamak için, bir sonraki sefer oturum açtığınızda şifrenizi değiştirmeniz gerekmektedir.

Bunu nasıl mı yapacaksınız?:

  • LinkedIn web sitesine gidin.
  • Şifre alanının yanındaki, “Şifrenizi mi unuttunuz?” linkini tıklayın ve e-posta adresinizi girin.
  • LinkedIn’den, şifrenizi değiştirmenize yardımcı olmak için tıklamanız gereken linki içeren bir e-posta alacaksınız.
  • Şifrenizi değiştirdikten sonra, hesabınızdaki tüm onaylanmış e-posta adreslerine onay e-postası gönderilecektir.

Hesabınızı korumak için bize verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.
LinkedIn Ekibi

117 milyon hesap satılık iddiası

Öte yandan daha önce yaşanan siber saldırıda ele geçirilen 117 milyon LinkedIn hesabının internette satışa çıkarıldığı iddiaları da bulunuyor. Bu hesaplar için 2 bin 200 dolar talep edildiği de iddialar arasında yer alıyor.

LinkedIn'de hesabınız varsa uyarıyı dikkate alarak şifrenizi sıfırlamanızı da öneriyoruz.