Mağara adamları ve modern insanlar arasındaki fark!

Eski çağlarda yaşamış Mağara adamı olarak adlandırılan insanlar ile günümüz modern insanı arasında fark var mı?

Mağara adamları ve modern insanlar arasındaki fark!

Bildiğiniz üzere, klasik bilim çevreleri ile evrim teorisyenleri günümüzden 200 bin ile 50 bin yıl öncesi dönemde yeryüzünde yaşamış insanlara ‘Neandertal İnsan’ adını takarak, bu insanları ayrı bir tür ve modern insanın ataları olarak adlandırırdı..

Her ne kadar mağara insanı, taş devri insanı algısını çürüten ve eski insan topluluklarının birçoğunun gelişmiş tıp, ileri bilim ve hayat koşullarının olduğunu kanıtlayan bulgular sürekli bulunsa da, belirli bilim çevreleri ‘Neandertal İnsan’ öğretisini bırakmıyordu. Ne var ki yapılan son iskelet fosili incelemeleri, ‘Neandertal İnsan’ savını çürütecek cinste. Çünkü bu incelemelerin sonucunda göre 100.000 ila 200.000 yıl kadar önce yaşamış insanlar modern insan gibi bir konuşma ve karmaşık dil yapısına sahipti.

Yani bu demek oluyor ki, kimilerine göre mağara adamları olarak adlandırılan o zamanın insanı gelişmiş dil kullanacak kadar içi ve bilgisi dolu bir hayat düzeyine, düşünme ve iletişim kurma becerilerine sahipti. PLoS One dergisinde yayımlanan Uluslararası bir araştırma ekibinin Neandertal kalıntıları üzerinde yaptığı araştırma, bu insanların konuşma ve karmaşık dil özellikleri geliştirdiğini ortaya koydu. Bilim insanlarının 24 yıl önce İsrail’in Kebara mağarasında keşfettikleri fosiller, dilin kökünü destekleyen ve konuşabilme yeteneğinin kazanılmasında büyük rol oynayan hyoid kemiğinin, Neandertallerde günümüz insanında olduğu gibi doğru konumlandığını göstermişti.

1409859754_img20140904221811.jpg

BBC’nin haberine göre, bilim insanları Neandertallerin gırtlak yapısını incelemek için 3D X-ray görüntüleme ve mekanik modellemeye başvurdu.Analizler, Neandertallerde hyoid kemiğinin diğer kemikler tarafından desteklenerek, modern insanlardaki gibi işlev gösterdiğine işaret etti. Araştırmanın yazarları, “İç mimari bir kemiğin ortaya koyduğu görevi yansıtıyor. Bulgular, Neandertallerin konuşma yeteneğine sahip olduğu düşüncesiyle uyumluluk gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Son olarak bu bulgular bazı bilim çevrelerinin yıllarca savunduğu üzere, insanın evrimle, hayvanlardan gelişe gelişe modern insana kadar geldiği tezini bir kez daha çürütüyor. İnsanı ALLAH C.C yarattı, 100 bin yıl önceki vücut ve beyin fonksiyonları ne ise bugün de öyledir. Bir proteinin dahi tesadüfen oluşması imkansızken, insanın rastgele tesadüfler zinciriyle maymundan evrildiğini söylemek tamamen bilim dışı ve aslı temeli olmayan bir yanılgıdır.

Kaynak: www.ilgincbirbilgi.com