Mark Zuckerberg'den Apple'a sert eleştiri!

Tim Cook'un ücretsiz servislerin reklamlardan gelir elde etmesine yaptığı eleştiri bu defa Mark Zuckerberg'in hedefinde.

Mark Zuckerberg'den Apple'a sert eleştiri!

Facebook’un kurucularından Mark Zuckerberg, Time Dergisi’nin bu ayki sayısına verdiği röportajda Apple’a verdi veriştirdi. Facebook’un CEO’suna göre Apple’ın ürünleri için belirlediği yüksek fiyatlar tüketicilerin çıkarlarıyla uyuşmuyor. Zuckerberg, "Eğer Apple kullanıcıların menfaatlerini düşünseydi ürün ve hizmetlerinin fiyatlarını aşağı çeker" şeklinde bir açıklamada bulundu. 

Mark Zuckerberg’in bu eleştirisi Apple CEO'su Tim Cook'un iCloud skandalından sonra yaptığı çarpıcı açıklamalara bir cevap olarak değerlendirilebilir. Tim Cook, iCloud saldırısının gerçekleşmesinin ardından kendi kullanıcılarına verdikleri önemi vurgulamıştı. Cook bunu yaparken bir numaralı rakibi Google’ı ön plana çıkararak ücretsiz hizmet veren siteleri ve uygulamaları eleştirmişti. Cook, konuyla ilgili "Eğer bir uygulama ücretsiz ise siz müşteri değil ürünsünüzdür" iddiasında bulunmuştu.

Görünüşe bakılırsa bu açıklama ücretsiz bir hizmet olan Facebook’u fena kızdırmış. Mark Zuckerberg'in bu açıklamasından sonra Apple'ın vereceği yanıt merak konusu.