MediaTek'in yeni işlemcileri oldukça iddialı!

Tayvan merkezli üretici yeni işlemcilerini CES 2014'te sergileyecek.

MediaTek'in yeni işlemcileri oldukça iddialı!

Qualcomm'la birlikte mobil dünyasının en çok tercih edilen yonga setlerini üreten MediaTek, 7 Ocak'ta başlayacak CES etkinliğinde yeni nesil işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtımını gerçekleştirdiği dünyanın ilk gerçek 8 çekirdekli gerçek işlemcisi olan MT6592 ile dikkatleri üzerine çeken uzak doğulu üretici, önümüzdeki günlerde başlayacak etkinlikte LTE modemine sahip MT6290 ve ARM'ın big.Little mimarisine sahip MT8135 çözümlerini duyuracak.

Halihazırda giriş ve orta seviye akıllı telefon ve tabletlerin büyük bölümünde yer alan MediaTek, 28nm mimarisinde üretim gösteren ve 150Mbps'ye kadar indirme hızı sunan MT6290 işlemcisiyle söz konusu kategoride yer alan cihazlara 4G LTE bağlantısını getirecek. Bu sayede işlemcinin dünya genelinde daha da yaygınlaşmasının önü açılacak.

1388791478_gsmarena001.jpg

MT6290 işlemcisinde ise Samsung'un Exynos birimlerinde yer verdiği ARM'ın big.Little mimarisini göreceğiz. 4+4 çekirdek yapısına sahip işlemcide Cortex-A7 mimarili 4 çekirdek cihazın pil tüketimini dengede tutacak ve basit işlemlerde görev alacak. Cortex-A15 mimarili diğer dört çekirdek ise performans odaklı olacak. MT6290 işlemcisinde 6. nesil PowerVR GPU serisine yer verilecek. GPU'nun ilk örneği ise iPhone 5S'te yer almıştı ve şu an en iyi oyun performansı sunan grafik birimerinin başında geliyor. 

MediaTek'in yeni nesil işlemcilerine dair daha fazla detay birkaç içerisine ortaya çıkacak.