Meizu'dan yeni bir canavar geliyor!

Meizu MX5'in 5.5 "2K Ekran, 4GB RAM ve 41MP kamera özelliği ile geleceği söyleniyor.

Meizu'dan yeni bir canavar geliyor!

Türkiye pazarına geçtiğimiz haftalarda MX4 ile giriş yapan Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu'nun yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalıştığı iddia edildi. Gelen bilgiler yeni modelin şirketin bu güne kadarki en yüksek değerlere sahip cihazı olacağını söylüyor.

Çinli My Drivers sitesi, güvenilir kaynaklara dayandırarak verdiği haberde Meizu firmasının yeni nesil amiral gemisi modeli MX5 (veya MX5 Pro) isimli tasarım ve donanım canavarı telefonunu üretme aşamasında olduğunu söyledi. Ayrıca yeni parmak izi tanıma teknolojisi kullanılacak cihaz hakkında bilgilere yer verildi. Buna göre Meizu MX5'de 2K 5.5 inç QuadHD(2560×1440)çözünürlükte ekran kullanılacak. İşlemcisi henüz net olmayan cihazda muhtemelen MediaTek'in MT6795 işlemcisinin olacağı söyleniyor. Kaynaklara göre, 4G RAM alanı olan MX5, bu zamana kadar sadece Nokia 808 PureView'de ve Lumia modellerinde karşımıza çıkan 41 megapiksellik bir kameraya sahip olacak. Bu değerlere sahip bir kameranın cihazda kullanılması şirketin Nokia ile bir anlaşma yaptığı fikirlerini de ortaya çıkarıyor.

1424698591_img20150223152927.jpg

Meizu firması 2014 yılında gerçekten iyi işler çıkardı ve planlarını genişleterek 2015 yılında daha da büyüyeceğini bizlere gösterdi. Buna Çinli dev Online alışveriş sitesi olan Alibaba'nın Meizu'ya geçtiğimiz haftalarda 500 milyon doların üzerinde yaptığı yatırımı örnek gösterebiliriz. 

Meizu gelecek ay Barselona'da MWC 2015'te (Mobil Dünya Kongresi) Ubuntu işletim sistemine sahip akıllı telefon açıklaması bekleniyor. Meizu MX5'in bu lansmanda tanıtılıp tanıtılmayacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak bir umut tanıtılır diye bekleyenlere, şirketin Meizu MX5'i Eylül ayından önce piyasaya sunmayacağını söyleyebilirim. O yüzden nefesinizi tutmanıza hiç gerek yok.