Micro Snitch ile birisi sizi izlediğinde öğrenin!

Hackerların kamera ve mikrofona erişebildiğini ve sizi izleyebildiğini biliyor muydunuz? Micro Snitch ile birisi sizi izlediğinde kolayca öğrenebilirsiniz.

Micro Snitch ile birisi sizi izlediğinde öğrenin!

Bir uygulamanın, Mac'inizin yerleşik mikrofonu aracılığıyla haberiniz olmadan ses kaydı yaptığını ya da kamera ile sizi izlediğini fark ettiniz mi? Micro Snitch ile bu şüpheler artık ordan kalkıyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda hackerların PC'lerin kamera erişimlerini ele geçirdiğini ve bazı müstehcen görüntüleri elde ederek kurbanlara şantaj yaptığına tanıklık etmiştik. macOS için geliştirilen Micro Snitch uygulaması sayesinde bu tür vakaların önüne geçiliyor.

--> 

Micro Snitch'in ultra hafif menü çubuğu uygulaması, arka planda göze çarpmayacak şekilde çalışıyor. Birisinin sizi gözetleyip göremediğini anlamanıza yardımcı olması için mikrofonu ve kamera etkinliğini izliyor ve raporluyor.

Micro Snitch ile uygulamaların, mikrofonunuzu ve kameranızı kullanıp kullanmadığını her zaman biliyorsunuz. Eğer bir uygulama mikrofon veya kamerayı kullanarak sizi izlemeye başladığı anda; şu uygulama mikrofon veya kamerayı kullanıyor diye Micro Snitch direkt size bildirim gönderiyor.

Micro Snitch'i indirmek için tıklayın

1499925818_micro-snitch-inceleme.jpg