Microsoft CEO'su kim olacak?

Microsoft'un yeni CEO'su belli mi oldu?

Microsoft CEO'su kim olacak?

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Microsoft’un sevilen CEO’su Steve Ballmer’in bir yıl sonra emekliye ayrılacağı haberi çıkmıştı. Yerine uygun birini bulduktan sonra işi devredeceğini açıklayan Balmer’in kimi CEO olarak belirleyeceği, emeklilik günleri yaklaştıkça büyük bir merak konusu oldu.

Microsoft’un yeni CEO’su için bazı seçenekler var. Bunlardan biri de Steve Mollenkopf yani akıllı telefonlar ve bir çok cihazda işlemci konusunda adını duyuran Qualcomm’un CEO’su. 44 yaşındaki Qualcomm’un CEO’sunun muhtemelen Microsoft’un yeni CEO’su olacağı konuşuluyor.

 

CEO’ değişimi Mart 2014’te gerçekleşecek. Qualcomm’dan başka seçenekler de bulunuyor ancak en güçlü ihtimalin bu olduğu belirtiliyor. Microsoft’un yeni CEO’sunu yıl bitmeden duyurması bekleniyor. Diğer bir seçenek ise Ford’un CEO’su Alan Mulually.

1386950228_steve-mollenkopf.jpg

Mollenkopf Qualcomm’da yaklaşık 20 yıldır yönetim kadrosunda çalışıyor. Aynı zamanda Qualcomm dünyanın en büyük işlemci ve çip sağlayıcısı olarak biliniyor. Yeni teknolojilerden haberdar olan Qualcomm CEO’sunun Microsoft’a da büyük yarar sağlayacağı düşünülüyor.