Microsoft DirectX 12′yi 20 Mart'ta duyuracak

Yazılım devinin duyuracağı yeni grafik API'i Windows 9 ile hayata geçecek.

Microsoft DirectX 12′yi 20 Mart'ta duyuracak

Microsoft video oyunları başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için oluşturduğu API yazılım programlama arayüzü DirectX 12'yi 20 Mart'ta başlayacak Oyun Geliştirici Konferansı'nda duyurmaya hazırlanıyor. Etkinlikte yeni grafik API'nin en son sürümüne yakından bakmamıza olanak sağlayacak. Microsoft ayrıca gelişim sürecinde AMD , Intel , NVIDIA ve Qualcomm gibi dünyanın önde gelen CPU ve GPU üreticileriyle sürekli iletişim halinde olmuştur. 

Microsoft kendi web sitesinde yeni nesil DirectX'e özellikleri açıklamadı ancak platformun AMD'nin oyun dünyası gelişimini dönüştürmeyi ve PC oyunlarını daha hızlı bir hale dönüştürmeyi vaat eden yenilikçi grafik API ürünü AMD Mantle'a erişim sağlaması bekleniyor.

1394177963_gsmarena001.jpg

DirectX 12 bu ay ilan edilecek olsa da, bir süre üretici ve geliştiriciler tarafından kullanılması beklenmiyor. Microsoft genellikle Windows'un yeni sürüm tanıtımlarında DirectX'in yeni API'ini kullanıma sunuyor. Bu sebeple DirectX 12'nin Windows 9 ile gelmesi bekleniyor. DirectX 12 ayrıca Windows Phone'un gelecek sürümlerinde de yer alacak ve Windows masaüstü sürümünde yer alan tüm özellikleri destekleyecek, böylece Windows DirectX 12 için yapılmış bir oyun teknik olarak Windows Phone üzerinde de çalışacak.