Microsoft ışıkla şarj olan telefon üzerinde çalışıyor

Nokia'nın cihazlar bölümünü satın alan Microsoft, yeni cihazlarının ışıkla çalışmasını sağlayan teknoloji üzerinde çalışmalar yürütüyor

Microsoft ışıkla şarj olan telefon üzerinde çalışıyor

Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan sonra rakiplerinden geri kalmamak için var olan patentlerine bir yenisi daha eklendi. Microsoft'un Pekin'deki araştırma kapüsünde görevli Yunxin Liu ve Chunshui Zhao adındaki iki geliştirici telefonları ışıkla şarj eden bir prototip ürettiler.

Yapılan Ar-Ge çalışmaları devam eden ve AutoCharge adını verdikleri sistem sadece ışığı kullanarak telefonun şarj olmasını sağlıyor. Bu kablosuz şarj özelliği için herhangi bir stand ve kablo gereksinimi duyulmuyor. Sadece ekranın ışığı alacağı bir yere bırakmanız bu şarj işleminin başlaması için yeterli oluyor. Özel bir ekran (fotovoltaik panel) sonucunda gelişen bu durumda gelen ışık bu panel tarafından elektriğe dönüştürülerek telefonu şarj etmesi sağlanılıyor. Hatta bu şarj süresinin kablolu şarjlar kadar da hızlı olabileceği söylenilmekte.

1421784438_img20150120214954.jpg

Ancak bu proje henüz geliştirme aşamasında ve bu projede şu an ışığın telefona yönlendirilmesi için Xbox Kinect ve özel bir nesne tanıma yazılımı kullanılıyor. Bu sistem üzerinden telefondaki LED ışıklardan şarj durumunu algılayan sistem ışığı telefona göndererek şarj olmasını sağlıyor. Aynı zamanda dolduğunda da yine LED ışıktaki dolu olduğuna dair görünen sinyal sonucunda da ışığı kesiyor.

1421784451_img20150120214933.jpg

AutoCharge projesi dediğimiz gibi henüz geliştirilme aşamasında ve bu özelliğe sahip cihazları satın alabilmek için önümüzde uzun bir süre bulunuyor.