Microsoft pil verimliliğine odaklanan yeni bir güncelleme hazırlıyor

Windows 8.1 için yayınlanacak güncellemeyle Lumia cihazların pil sürelerinde ciddi bir artış hedefleniyor.

Microsoft pil verimliliğine odaklanan yeni bir güncelleme hazırlıyor

Windows Phone platformunda kullanıcılar Windows 10 güncellemesini bekleyedursun nokiapoweruser sitesinin yayınladığı rapor göre Microsoft Windows Phone 8.1 için büyük bir güncelleme hazırlıyor. Güncellemenin dağıtım tarihi henüz netlik kazanmasa da, içeriğine ilişkin bazı bilgiler yok değil.

Windows Phone 8.1 için yayınlanacak kapsamlı güncellemede pil verimliliği ön planda olan bir iyileştirme olacak. Kullanıcıların ana ekranda pil kapasitesindeki değişimleri görmeleri sağlanacak.

Pil tasarruf modu, herhangi bir uygulamanın harcadığı pil miktarı, yeni bir pil arayüzü, kullanıcıların önceki günlere ait pil değişimlerini de görebilmeleri sağlayacak zaman filtresi güncellemeye dahil edilecek yeniliklerin başında geliyor.

Microsoft pil tasarruf modunu kullanıcıların hızlı bir şekilde erişebilmesi için Hızlı Ayarlar Menüsü’ne dahil edecek. Yine kullanıcı kapatana kadar pil tasarruf modunu etkinleştirme seçeneği ve her özel uygulama için pil kapasitesi hesaplamasındaki algoritmaların genişletilmesi güncellemedeki diğer yenilikler olacak.