Microsoft Surface Pro 4 ultra ince çerçevelere sahip olacak

Microsoft Surface Pro 4 tasarımıyla ilgi çekeceğe benziyor.

Microsoft Surface Pro 4 ultra ince çerçevelere sahip olacak

Microsoft’un 6 Ekim’de New York’ta düzenleyeceği donanım etkinliğinde tanıtılacak ürünlerden biri de Surface Pro 4 olacak. Yeni nesil Surface tablet bilgisayarla satışları iki katına çıkarmayı hedefleyen Microsoft gelen son haberlere göre hem donanım hem de tasarım noktasında iddialı bir ürün hazırlıyor.

Donanım özellikleri bir süredir dillendirilen Surface Pro 4’ün bu defa tasarımına ilişkin bilgiler geldi. İddiaya göre Surface Pro 4, Dell XPS 13 gibi ultra ince çerçevelere sahip olacak. Tablet bilgisayarın üst ve yan taraflarında oldukça ince çerçeveler kullanılacak. Çerçeveler sadece alt bölümde fark edilir olacak, zira bu bölümde fiziksel Windows tuşu konumlandırılacak; ya da Microsoft fiziksel butonu tamamen kaldırarak ultra ince çerçeveyi Surface Pro 4’ün her kenarında sunabilir.

Dell XPS 13

1443813848_dell-xps-0212.0.jpg

Surface Pro 4 pil süresiyle dikkat çekecek

Microsoft’un yeni nesil tablet bilgisayar çözümü tasarımın yanı sıra pil süresiyle kullanıcıların dikkatini çekeceğe benziyor. Intel’in altıncı nesil Skylake işlemci ailesinden güç alması beklenen cihazın 17 saat kullanım süresi sunacağı iddia ediliyor. 12 inç büyüklüğünde 2160x1440p çözünürlüklü ClearType LCD ekran ve gelişmiş stylus kalem Surface Pro 4’e eşlik edecek diğer donanımlar olacak. 

Microsoft'un 6 Ekim'de düzenleyeceği etkinliğin diğer konukları Lumia 950, Lumia 950 XL, Lumia 550 ve ikinci nesil Microsoft Band olacak.