Microsoft Translator ile yabancı dilleri çek, çevir!

Microsoft Translator ile okuyamadığınız yabancı kelimelerin fotoğrafını çekerek çevirebilirsiniz.

Microsoft Translator ile yabancı dilleri çek, çevir!

Başka bir dilden metin çevirisi yapmak artık o kadar da zor değil ve muhtemelen şu anda mevcut bir ton çeviri uygulamaları vardır.  Google Translate ile birlikte birkaç yıldır Word Lens özelliği hizmete sunuldu ancak, bu uygulama ile yabancı dil yazılı bir görüntüyü metne çevirmek çok fazla yaygınlaşmadı.

Yeni gelen haberlere göre, Android için Microsoft Translator uygulaması görüntülerdeki metni çevirme özelliğine sahip olacağı bir güncelleme aldı. Bu uygulama ile artık görüntülerde bulunan metni çevirmek mümkün olacak.

1461234638_screenshot20160421-132057.png1461234591_screenshot20160421-132827.png

Uygulama ile çevirmek istediğiniz metin görüntüsünü alıyorsunuz ve görüntü arka planda tercüme edilen metin ise ekranda görülüyor. Uygulama şu anda 21 farklı dil destekliyor. Bu uygulamanın tek dezavantajı, kullanıcıların Android'in son sürümünü (Android 6.0 Marshmallow ve üstü) kullanıyor olması gerekiyor. Microsoft Translator ile kullanıcılar, mevcut ekranı terk etmek zorunda kalmadan metnin fotoğrafını çekip çevirisini görebiliyor.

Marshmallow’un şu anda Android cihazların sadece yaklaşık % 4.6’sında yüklü olduğu göz önüne alındığında, birçok Android kullanıcılarının bu özellikten yararlanması mümkün olmayacak gibi görünüyor.

Eğer bu son güncellemeye sahipseniz, uygulamayı buradan Google Play'e giderek, indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Aşağıda uygulamanın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.