Microsoft ve Acer anlaştı

Microsoft, Android tarafındaki iş ortaklarına bir yenisini daha ekledi. Microsoft'un mobil yazılım paketi yılın ikinci yarısından itibaren Acer akıllı telefon ve tabletlerde ön yüklü olacak.

Microsoft ve Acer anlaştı

Microsoft, Tayvan merkezli teknoloji şirketi Acer ile bir ortaklık başlattığını duyurdu. Yazılım devinden yapılan açıklamaya göre yılın ikinci yarısından itibaren Acer tarafından tanıtılacak tüm Android akıllı telefon ve tabletlerde Mirosoft’a ait mobil uygulamalar ön yüklü olacak.

Aralarında Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Skype, OneNote ve onedrive gibi Microsoft’a ait uygulamalar geçtiğimiz yıl Galaxy S6 ile birlikte Samsung cihazlarda da kullanıma sunulmuştu. Microsoft benzer şekilde LG ve Sony’le de anlaşmalar gerçekleştirdi. Şirketin bu noktada Android tarafından anlaştığı üretici sayısı şu an 74'e ulaşmış durumda.

1455170502_acer-vs-microsoft.jpg

Windows Phone işletim sisteminde şimdilik umduğunu bulamayan hatta son çeyrekte Lumia satışları dibe vuran Microsoft, bu hamleyle Android işletim sistemindeki uygulama etkileşimini artırmayı hedefliyor.

Acer tarafına baktığımızda şirket bütçe dostu tablet çözümleriyle Android ekosisteminde adından söz ettiren firmaların başında geliyor. Liquid markası altında tanıtılan akıllı telefon satışları ise henüz mobil ekosistemde önemli bir satış etkisi gösterebilmiş değil. Bunda telefonların yaygın şekilde satışa sunulmamasının büyük etkisi olduğunu söyleyebiliriz.