Microsoft, Windows 10'u bedava sunacağını açıkladı

Windows 7 ve 8.1 korsan sürümlerini kullananlar Windows 10'u ücretsiz yükleyebilecek.

Microsoft, Windows 10'u bedava sunacağını açıkladı

Bugünlerde gündemde olan Microsoft'un  yeni işletim sistemi Windows 10'un ücretsiz olup olmayacağı tartışılırken sevindirici haber geçtiğimiz saatler itibarı ile geldi.

Microsoft yazılım şefi Terry Myerson Reuters'a yaptığı açıklamada Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının ücretsiz olarak cihazlarını Windows 10'a yükseltebileceğini söyledi. Bu ücretsiz yükseltme işleminin sadece geçmişte Windows'u satın almış insanlar için kullanılabilir olmayacağını dile getiren Myerson, Windows 7 ve 8.1'in korsan sürümünü kullananlara da ücretsiz yükseltme için izin vereceklerini belirtti.

1426710930_img20150318223634.jpg

Microsoft bu uygulama ile Windows platformunun korsan sürümlerini kullanan kullanıcılara Windows 10'u ücretsiz sunarak korsan sürümlerin kullanımını azaltmayı hedefliyor. Microsoft, Windows 10'u ücretsiz sunarken Office yazılımları gibi program yazılımlarını kullanıcılara satarak Windows 10'a verdiği emeğin parasını çıkarmış olacak

Yaz aylarında sunulması beklenen Windows 10 platformu Microsoft PC'ler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlere getirerek kullanıcı deneyimi daha da genişletmek istiyor.