Microsoft'un Windows 10 grafiği Windows RT'nin resmen öldüğünü gösteriyor

Windows RT için yolun sonuna gelindi.

Microsoft'un Windows 10 grafiği Windows RT'nin resmen öldüğünü gösteriyor

Microsoft’un ARM tabanlı işlemciler için geliştirdiği Windows RT işletim sisteminin ömrü çok da uzun olmadı. Tablet ve taşınabilir bilgisayarlar için tasarlanan Windows RT işletim sistemi Microsoft’un son yayımladığı Windows 10 güncelleme yol haritasına göre artık ölü bir sistem.

Microsoft Çin’de gerçekleştirdiği WinHEC konferansında Windows 10 için bütün güncelleştirme yollarını gösteren bir grafik yayınladı. Söz konusu grafik Surface RT ve Surface 2 gibi Windows RT cihazların Windows 10 güncellemesine yükseltilmeyeceğini gösterdi.

Ocak ayında Microsoft cephesinden gelen haberler daha farklıydı. O dönem şirketten yapılan açıklamada Surface RT ve Surface 2 tabletlerinin Windows 10’un bazı işlevlerine sahip olacağı ifade edilmişti. Fakat Microsoft’un yeni grafiği, Windows RT’nin otomatik güncelleme yoluyla ya da ISO dosyalarının manuel indirme yoluyla Windows 10 güncellemesine kapalı olduğunu gösterdi.

Grafik, Windows 7 ve Windows 8/8.1’in tüm versiyonlarının ISO dosyaları yoluyla Windows 10’a yükseltileceğini, Windows 7 SP1 ve Windows 8.1 S14’ün, Windows Update üzerinden ek bir indirme seçeneği yardımıyla güncelleneceğini gösteriyor. Halen Windows Phone 8’i çalıştırmakta olan akıllı telefonlar ise Windows 10 için Windows Phone 8.1 güncellemesini almak zorunda kalacak. 

1426914828_windows-10-upgrade-path.jpg