Microsoft'un Yeni Tableti: Surface Pro 4

Microsoft'un Yeni Tableti: Surface Pro 4! Detaylar haberimizde...

Microsoft'un Yeni Tableti: Surface Pro 4

Microsoft'un tablet piyasasında adını duyurduğu, kullanıcıları tarafından oldukça benimsenen tablet serisi Surface'in yeni üyesi olan Surface Pro 4, Microsoft'un bugün yaptığı lansmanda tanıtılan ürünler arasında yer aldı.

Kimine göre fiyasko olarak nitelendirilen Windows 8'i unutturan performansıyla dikkat çeken Windows 10'da yeni Surface'nin tanıtımında Microsoft'un elini güçlendiren özelliklerden biri oldu.

Tabletin özelliklerine bakacak olursak Surface'in içerisinde bir tablet donanımından ziyade gerçekten güçlü bir bilgisayar donanımı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hatta bu Surface şu an bu haberi okuyan sizlerin bilgisayarlarından daha güçlü özelliklere sahip olabilir.

Intel'in 6. nesil Skylake i7 işlemcisinden gücünü alacak olan Surface Pro 4 16 GB RAM ile desteklenecek. Depolama tarafına gelecek olursak Microsoft burada gerçekten bonkör davranıp yeni Surface tabletinin içerisine tam tamına 1TB'a kadar yükselen depolama seçenekleri sundu. Ekran kartının da NVIDIA üretimi bir GDDR5 ekran kartı olduğu da belirtildi fakat detaya girilmedi. 8 MP kameraya sahip olan yeni Surface'de, notebooklarda gördüğümüz Ethernet çıkışı, 2 adet 4K  Display Port ve USB 3.0 bağlantı özellikleri de bulunmakta.

Tabii bu kadar özelliğe sahip bu tabletin boyutu da oldukça merak edilen bir başka konu. Surface Pro 4'de 12.3 inç boyutunda PixelSense teknolojisini sahip 267ppi bir ekran tercih eden Microsoft, ekran camını da Gorilla Glass 4 kullanarak sağlamlaştırdı.

899 Dolar fiyat etiketine sahip olacak olan Microsoft Surface Pro 4'ün ülkemize gelmesini beklemiyoruz. Bu yeni tablet Amerika'da ise yarın ön siparişe 27 Ekim'de de satışa sunulacak.