En çok alışveriş mobilden yapılıyor!

Cep telefonuyla yapılan alışverişler, bilgisayarı geçti ve e-ticaretin lideri oldu!

En çok alışveriş mobilden yapılıyor!

KPMG 2017 raporuna göre ABD’de gerçekleşen her üç online perakende alışverişden biri mobil ticaret. Mobil cihazlardan kullanıma uygun sitelerin ve mobil ticarete yönelik uygulamaların artmasının yanında, gelişen ödeme metodları da akıllı telefonlarla başarılı alışveriş deneyimi yaşamayı daha da kolaylaştıran etkenler.

1510303907_aaeaaqaaaaaaaan-aaaajgnkotfinjliltllnditndjiyi1izgm5lwu5nzfjywrkzgzjza.jpg

Markaların dijitalleşme süreçlerini en üst seviyeye çıkaran teknolojik ve inovatif çözümler sunan Positive’in CEO'su Eren Dedeoğlu, mobil cihaz ve mobil internet kullanımındaki artışın etkilerinin online alışverişler üzerinde de açıkça görüldüğünün altını çizdi.

Eren Dedeoğlu'nun Şirketlere bazı tavsiyeler ise şöyle: Mobil stratejinizi belirlerken kanallarınız arası etkileşimi artırın, içeriklerinizi güncelleyin. Kullanıcılar bugün bir mağaza adresi öğrenmek için veya mağazada bir ürün stokta var mı diye bakmak için gelip alışveriş yapmayabilir ancak alışveriş yapmak için geleceklerdir.” Mobil kullanıcılar masaüstü kullanıcılarına göre bir siteyi üç kat daha hızlı terk ediyor. Mobilde bir işlemi tamamlamak için bir süre beklemeleri gerekiyorsa mutlaka kullanıcılarınızı sistem durumu ile ilgili bilgilendirin. Mobilde 1 saniyelik hız artışının ciro üzerinde yüzde 5 oranında etkisi olduğunu unutmayın. Mobil kullanıcı arayüzlerinizi hazırlarken görsellik kadar kullanılabilirliğe de öncelik verin. Kullanıcıyı en kısa adımda sonuca yönlendirin. Tasarımın her aşamasında küçük ekran faktörünü göz önüne alarak, büyük parmak ve dokunmatik ekran sorunlarına dikkat edin.