Mobil cihazlar için en iyi anti-virüs programı belli oldu

Bağımsız çalışmalar yapan Av-Test laboratuvarlarındaki araştırmalar mobil cihazlar için en iyi anti-virüs programını belirledi.

Mobil cihazlar için en iyi anti-virüs programı belli oldu

Av-Test 'Koruma', 'Kullanılabilirlik' ve 'Özellikler' başlıkları altında gerçkeleştirdiği araştırmada 26 tane uygulama test etti.

Bu araştırmalarda gerçek zamanlı olarak kötü yazılımları tespit edebilme özelliği ve son 4 haftada bu kötü amaçlı yazılımları bütünüyle tespit edebilme başarısı ile 360 Security 'Koruma' adı altında mükemmel bir başarı elde ederek en iyi anti-virüs uygulaması oldu.

1466697041_360-security.jpg

Diğer kategorilerde de yüksek puanlar elde eden uygulamanın Teknoloji Bölüm Şefi Xu Xin şunları söyledi:
"AV-TEST testlerinde elde ettiğimiz mükemmel puanlar ve evrensel anti-virüs referansı olarak kabul edilmiş olmamız bizleri mutlu etti. Uygulama, gerçek zamanlı olarak büyük verileri analiz eden ve yeni kötü amaçlı yazılımların öğrenilmesi, tespiti ve bu yazılımlara karşı tepki gösterilmesine olanak tanıyan yapay zeka temeline sahip anti-virüs motoru sayesinde çok sayıda olumlu sonuç elde etmiştir"

Şefin bahsettiği anti-virüs motoru yapay zeka algoritmalarını da içerisinde barındıran QVM yani Qihoo Destek Vektö Makinesi olarak bilinen tescil edilmiş ve yeni virüs türlerini tespit edebilen bir teknolojidir.

Dünyada 450 milyondan fazla insan tarafından kullanılan bu uygulama hepsi bir arada sunulan bir çok paket ile gelmekte.Güvenlik açısından iyi bir başarı yakalasa da uygulamanın kendisi ile beraber gelen Boost ve Clean(Temizlik) gibi araçların cihazın işletim sistemine ters düşen davranışlarda bulunma ihtimalleri de yok değil.