Google Play Store 4.0'ın ana ekranı ortaya çıktı

Play Store'da kademeli olarak yenilikler sunan Google, mayıs ayında düzenlenecek "Geliştiriciler Konferansı'nda" yeniliklerine devam edecek.

Google Play Store 4.0'ın ana ekranı ortaya çıktı

Google’ın 15-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği etkinlikte karşımıza çıkması beklenen yeniliklerden biri de Android’in yeni sürümü Key Lime Pie olacak. Söz konusu Android 5.0, yüksek ihtimalle ilk olarak yeni nesil Nexus 7’de hayat bulacak. Gerçekleştirilecek etkinlikte karşımıza çıkması muhtemel onlarca yenilikten bir diğer ise yeni Android sürümü ile yeni bir Play Store tasarımının kullanıcılara sunulacak olmasıdır. Bir süre önce Youtube kanalıyla yayınlanan videoda Play Store’un 4.0 numaralı sürümü hakkında bazı görüntüler elde edilmişti. Bu görüntülere aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

İzlediğiniz görüntülerde genel anlamda ana ekranın nasıl olacağına dair ipuçları sunulmuş değil. Youtube geliştiricilerinden Eileen Rivera, Google+ hesabı üzerinden paylaştığı görselle Play Store’un ana ekranı hakkında tüm detayları gözler önüne sergi. Yeni ana ekranın daha da renklendirildiği dikkatlerden kaçmıyor. Google I/O etkinliği yaklaştıkça Google cephesinde yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
1365410347_google-play-redesign.png