Group Play ile paylaşımlarınızı kolaylaştırın

Group Play uygulaması ile arkadaşlarınızla dosya paylaşımlarınızı kolaylaştırın.

Group Play ile paylaşımlarınızı kolaylaştırın

Samsung Electronics Co, tarafından geliştirilen Group Play uygulamasında Samsung Galaxy cihazlarında daha kolay dosya paylaşımı yapabiliyor ve eğlenceli vakitler geçirebiliyorsunuz. 

1365957366_p1020690610x458.jpg

Galaxy cihazları olan kullanıcılar yakın mesafeden başkalarıyla dosyalarını veya fotoğraflarını paylaşabilecekler. Geçen hafta Group Play uygulaması üzerinde güncellemeler yapılmıştı. Wi-Fi erişim noktaları ile arkadaşlarınızla fotoğraflarınızı, müziklerinizi, dosyalarınızı, oyunlarınızı kolay ve hızlı bir biçimde aktarabileceksiniz. Aynı Wi-Fi erişim noktasına bağlanarak dosya aktarımı yapabilirsiniz bunun için hiç bir sakıncası yoktur. 

Kurulum

Cihazınız üzerinde kurulu olan Group Play uygulamasını çalıştırın eğer kurulu değilse burdan indirebilirsiniz. Grup lideri otomatik olarak bir tane Wi-Fi erişim noktası seçmek zorundadır. Group Play oturumunu diğer cihazlar görerek onlarda Wi-Fi erişim noktasına katılacaklardır. Uygulamayı açtığınız zaman eğer siz kurmayacaksanız gruba katıl seçeneğine tıklayacaksınız. Tıkladığınız zaman otomatik olarak Wi-Fi erişim noktasına bağlanarak tarama yapar. Tarama bittikten sonra grup adına tıklayarak giriş yapın.

1365957378_p1020661610x458.jpg

Group Play oturum listesine dahil olduğunuzda diğer arkadaşlarınızda aynı anda müzikler dinleyebilir ve hatta oyunlarda oynayabilirsiniz. Group Play'in NFC desteği de sunduğu söyleniliyor fakat bu tam net bir bilgi değil ilerleyen günlerde netleşebilir. 

Group Play ile güvenli dosya paylaşımlarıda yapmak istiyorsanız şifre yolu ile gönderme işlemi de yapabilirsiniz. Sağ üst kısımda bulunan simgeye tıklarsanız kullanıcılar arası birbirini izleme gibi seçenekler yer alır. O simgede ayrıca bağlanılan telefonların adresleri de yer alıyor. 

Group Play üzerinde birden fazla cihaza dosya aktarımlarıda yapabilirsiniz. Group Play üzerinden bir çok kontrol noktalarında erişebilir notlar alabilirsiniz. Group Play üzerinde yorumlar atıldığında her telefonun aynı bir renk kodu vardır. 

1365958107_p1020669610x458.jpg

Üstelik Group Play üzerinden kameralı çekimlerde yapabilir arkadaşlarınızla hemen paylaşabilirsiniz.

Müzik ve oyun

Daha önce de belirttiğim gibi müzik ve oyun özellikleri Group Play yeni güncellemeler sırasında geldi. Group Play üzerinde müzik paylaşımı veya aynı anda diğer cihazlarla aynı müziği dinleyebiliyorsunuz. Group Play üzerinden diğer arkadaşlarınızla bir çok oyunlar oynayabilirsiniz. 

1365958664_p1020671620x465.jpg

Oyun oynayabilmeniz için oyunların uyumlu ve yüklü olması gerekmektedir. Group Play oyunları arasında en popüler Poker ve Gun Bros yer alıyor. Oyunlar diğer oturumlardaki gibi çalışır. Oyuncu sınırlaması 4-6 kişiden oluşmaktadır.

1365959054_p1020663610x458.jpg

Uygulama üzerinden kullanıcıların diğer paylaşımlarınıda görebilirsiniz. Uygulama üzerinden cihazınızda bulunan PDF veya iş belgelerinizi de arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Şirket de kullanabileceğiniz uygulamalardan birisidir Group Play diğer çalışanlarınıza bir dosyayı telefon üzerinden paylaşabilirsiniz. 

Grup lideri bir tane Wi-Fi erişim noktası oluşturur diğer arkadaşlarda girer eğer o ayrılırsa Group Play oturumu da kapanır. Paylaşım sırasında çıkarsa tüm paylaşımlar ve bilgiler de gidebilir.