LG, Güney Kore pazarı için Optimus G Pro’yu resmen duyurdu!

Güney Koreli üreticinin Galaxy Note modellerine rakip olarak hazırladığı telefon Güney Kore'de resmen duyuruldu!

LG, Güney Kore pazarı için Optimus G Pro’yu resmen duyurdu!

Japon operatör devi NTT Docomo’nun bahar dönemi ürün yelpazesi içerisinde ilk olarak karşımıza çıkan telefon 5-inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğunu görmüştük. LG’nin Güney Kore’de ise telefona 5.4-inçlik bir ekranla donatacağı gündemde yer edinirken telefonun resmi tanıtımı Güney Kore’de yapıldı. Telefonun uluslararası lansmanı ise MWC 2013 etkinliğinde yapılacak.

Teknik özellikleri sıralayacak olursak; 5.5-inç boyutunda 1920 x 1080p çözünürlüklü Super IPS LCD ekrana sahip. Sahip olduğu ekran boyutu ile Galaxy Note II ve Huawei’in Ascend Mate modellerine rakip olacağını belirtebiliriz.
1361168965_gsmarena001.jpg

1.7GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm'un yeni nesil 600 işlemcisi, Adreno 320 GPU ve 2GB RAM’den güç alan telefonun ön bölümünde 2MP, arka bölümünde ise 13MP çözünürlüğünde kamera yer almakta. Android 4.1 Jelly Bean ile çalışan telefonda arka kamera ile video çekimi gerçekleştirebilirken, ön kamera ile aynı anda fotoğraf çekimi sağlanabilmekte.

32GB depolama alanı sunan telefonda aynı zamanda microSD kart desteği de mevcut. 3140mAh kapasiteli pili ile yoğun kullanımda bile tam gün yetecek bir kullanım deneyimi sunan telefon aynı zamanda LTE desteği ve yenilenen LG U+ arabirimini de beraberinde getirecek.